Есенният лидер в "А" група Лудогорец (Разград) получи наградата за развитие на българския футбол за 2011 година. Призът е учреден от ДАКС медия, организатор на анкетата Футболист на годината, която спечели Николай Михайлов. Собственикът на Лудогорец Кирил Домусчиев получи наградата от вицепрезидента на БОК Весела Лечева.

Призът беше присъден за трета година. Преди това носители на тази награда станаха Черноморец (Бургас) и Чавдар (Етрополе).

"Тази награда ни заслужава изключително много, не само мен, но и на целия екип. Тя е много голямо признание. Надявам се, че това, което правим, ще се случва и в много други отбори и така да се помогне по-сериозно за развитието на българския футбол. Ние ще работим с удвоени усилия и занапред, но също така се надявам да има и други отбори, които да бъдат наша конкуренция", заяви Домусчиев.

"Може да спечелим и още награди в бъдеще, но се надявам да ги заслужим преди всичко с играта си. За нас ще бъде много добре да се класираме и да играем в Европа, дали в Лига Европа, дали в друг турнир, ще видим", заяви Домусчиев.

"Рано е да говорим за титла в момента. Още много неща трябва да променим в клуба, да подобрим, за да вдигнем нивото си", допълни бизнесменът.