Лудогорец посреща Литекс в дербито на 28-ия кръг на родната "А" група. Двата тима излизат на терена от 19:30 часа (пряко по Нюз 7), само няколко часа преди голямото дерби на Европа между Реал (Мадрид) и Барселона.
 
Лудогорец приключи серия от евроуспехи с две загуби срещу Валенсия (0:3 и 0:1), поради което се очаква да хвърли всичко в битката за титлата в родния шампионат. Литекс пък гостува на "Лудогорец Арена" със самочувствието на единствения български отбор, успял да вкара 4 гола на "орлите" в Разград.
 
Очаква се наставникът на домакините да пусне и тима от срещите с Валенсия, докато за Литекс новината е завръщането на албанеца Армандо Ваюши. Албанецът бе сред основните играчи на "оранжевите" от началото на сезона, но отсъства за известно време заради контузия.
 
Лудогорец има само три загуби (едната е от Литекс) в 43 домакински двубоя, но гостите от Ловеч нямат загуба в Разград (победа и две равенства).
 
Двата отбора все още не знаят кой ще бъде съдия на мача, като Станислав Тодоров или Николай Йорданов ще бъдат пратени на дербито с жребий два часа преди началото.

ЛУДОГОРЕЦ - ЛИТЕКС
lud.jpg

ЛУДОГОРЕЦ
: Стоянов,  Кайсара, Моци, Терзиев, Минев, Дяков, Златински, Луму, Марселиньо, Мисиджан, Безяк
Резерви: Чворович, Мантула, Ешпиньо, Абало, Александров, Кишада, Платини
Контузени: Барт
Наказани: Няма

 
lit.jpg

ЛИТЕКС
: Александров, Божиков, Николов, Бодуров, Попов, Славчев, Цветков, Ваюши, Златинов, Асприя, Джордан
Резерви: Пиргов, Горанов, Миланов, Берберович, Джазула, Том, Манолов
Контузени: Недялков
Наказани: Няма
 
Стадион: "Лудогорец Арена"
Съдия: Станислав Тодоров или Николай Йорданов

"А" ГРУПА - ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ