Всичко за Евро 2024 с БЛИЦ – ТУК!

Красимир Чомаков е новото лице в треньорския щаб на Лудогорец II, съобщиха „орлите“ на профила си във „Фейсбук“. Той ще бъде асистент на наставника Захари Сираков.

Още в началото на миналата седмица БЛИЦ първи информира, че бившият защитник на ЦСКА и националния отбор ще започне работа при разградчани.

Задълженията си във втория отбор Красимир Чомаков ще съчетава и с работа по развитието на таланти от различните възрастови групи в школата на тринадесеткратните шампиони.

47-годишният бивш защитник има опит в треньорството. В периода юли 2020 г. - март 2021 г. беше асистент на трима различни наставници в ЦСКА-София.

Красимир Чомаков е роден в Пловдив на 8 юни 1977 г. Той е юноша на Марица и като футболист играе още за ЦСКА, Равена, Лече, Паниониос, Бока Сан Лазаро, Пицигетоне, Кремонезе, Леко, Спартак Пд, Дзола Педроса и Кастенасо Ван Гууф.

Има мачове за всички формации на националния отбор на България. Той е единственият българин, играл във всички нива на италиански футбол с изключение на Серия „А“.