Трима треньори от Академията на ПФК Лудогорец са на едноседмично обучение в Севиля. Емилиян Петров, Росен Маринов и Димитър Стойков трупат знания и опит в популярния испански клуб.

В Испания Севиля има една шампионска титла, пет Купи на краля и една Суперкупа. В Европа тимът е печелил рекордните седем пъти Лига Европа, а е завоювал и една Суперкупа.

По време на стажа треньорите ще слушат лекции не само от специалисти в клуба домакин, но и от представители на други водещи детско-юношески школи в Европа. Обучението ще е съсредоточено върху всички новости и най-модерните методи в тренировъчния процес при работата с подрастващите таланти.

Наставниците от Академията на Шампионите ще имат пълен достъп до всички спортно-технически занимания в Севиля, което дава възможност за детайлен поглед върху структурирането на тренировъчния процес.

След завръщането си в Разград тримата треньори ще споделят натрупания опит с колегите си в академията и знанията ще бъдат приложени в подготовката на талантите на "орлите".