Момчетата набор 2001 на Лудогорец ще представят България в Третото издание на Международния детски форум „Футбол за приятелство“, който ще се проведе от 4 до 7 юни в Берлин. Глобалното събитие се реализира с подкрепата на УЕФА Шампионска лига, като част от глобалната социална програма „Газпром за деца“. Световен посланик на инициативата е легендарния футболист Франц Бекенбауер.

Разградчани ще мерят сили със свои връстници от 23 футболни клуба, сред които Атлетико Мадрид, Шалке, Цървена звезда, Галатасарай, Челси.

Тимът на Лудогорец е воден от старши треньора Милан Чирич и помощник треньора Шенер Ремзи.

Проектът „Футбол за приятелство“ цели да насърчи толерантността, равенството и здравословния начин на живот сред тийнейджърите чрез една от най-популярните игри – футболът. По време на форума младите спортисти ще имат възможност да общуват със своите връстници от 24 различни страни и с известни футболни играчи, както и да вземат участие в Международния турнир по футбол на врати. След края на форума всички участници ще посетят финалите на УЕФА Шампионска лига 2015 на Олимпийския стадион в Берлин.