Лудогорец има три варианта за нов нападател. Според "Тема Спорт" единият от тях е собственост на изпадналия от елита на Португалия Бейра-Мар. Става въпрос за Сержио Мануел Коста Карнейро - Сержиньо. 22-годишният португалец вече е бил наблюдаван от скаути на разградчани в няколко мача от миналия шампионат. Любопитното е, че съгледвачите са го набелязали малко случайно, тъй като са следили полузащитника Дани Абало.

Сержиньо започва кариерата си в родния Трофензе през 2010 г. Той изиграва 24 мача за тима, в които отбелязва 2 попадения. През лятото на 2011 г. високият 175 см. нападател преминава в Бейра-Мар. Сержиньо изиграва 38 срещи в елита за 2 сезона, в които вкарва едва четири гола. Футболистът има мачове за национазлния отбор на Португалия до 20 години.

Преговорите за португалеца са още в ранен стадий. Както е известно, Ивайло Петев иска "зелените" на всяка цена да се подсилят в атака преди втория квалификационенн кръг от Шампионска лига. В него разградчани срещат Слован (Братислава). В момента треньорът разполага в нападение само с Жуниор Кишада и Роман Безяк, след раздялата с Емил Гъргоров.ю

Както БЛИЦ вече писа, шампионите преговарят с ЦСКА за Мишел Платини, а ако всичко приключи успешно, едва ли ще се стигне до подпис със Сержиньо. Разградчани се включиха в борбата за подписа и на Лукас Саша.

До момента през лятото шампионите си осигуриха услугите на Христо Златински, Фабио Еспиньо и Дани Абало.