Скандални мерки в желанието си да настигнат лидера в класирането на "А" група ЦСКА са взели в изоставащия на 5 т. Лудогорец.

"24 часа" разбра от сигурен източник, че са направени опити да бъдат "пробити" футболисти на столичния тим. С предложение да не се напъват особено в утрешния мач на стадион "Българска армия" са били атакувани няколко от играчите на Локомотив (София). Двубоя между двата състава е от 16:00 часа.

За целта човек от ръководството на Лудогорец вербувал техен бивш съотборник, който да ги уговори. Атакуваните за симулативна игра обаче разкрили за случващото се пред шефовете в Надежда. За да не бъдат тормозени повече футболистите на Локо, те решиха да направят 2-дневен лагер преди двубоя срещу втория в класирането. През този сезон това е първи такъв случай. След вчерашната тренировка "железничарите" бяха откарани в комплекса "Царско село". Днес "червено-черните" ще проведат своето занимание на терена там.

Опитите за "пробив" на Лудогорец, разбираемо, са ядосали ръководството на Локо. Столичани и без това имат остра нужда от точки, а при тази ситуация те със сигурност ще скочат още по-здраво на гостите от Разград.

Освен това се очаква агитката на "железничарите" да получи подкрепа от тази на ЦСКА, тъй като мачът е на "Българска армия", а Лудогорец е прекият конкурент за титлата.

Под въпрос за двубоя е титулярят в центъра на защитата на Локо Александър Бранеков, който е с травма.

В същото време от Надежда обявиха, че проблем с лиценза за следващия сезон няма да има. Адвокатът на клуба Михаил Михайлов разкри, че дългът към НАП на стойност 254 хиляди лева е разсрочен. По-голямата част от парите, за които имаха претенции футболисти, вече са изплатени. За оставащите дългове също е постигнато споразумение това да стане на по-късен етап.