Лудогорец (Разград) победи шампиона на Молдова Шериф Тираспол с 3:1 в контрола, която се игра на турска земя. Това беше първа проверка за българския тим, който на 28 януари ще срещне Екранас (Литва). Припомняме, че по време на паузата Лудогорец привлече именно от Шериф вратаря на националния ни тим Владислав Стоянов. Головете за разградчани днес реализираха Козмин Моци, новото попълнение Милисавлевич и Роман Безяк. Почетното попадение за молдовците беше дело на Дедов, който откри резултата. Иван Стоянов пропусна дузпа, която беше уловена от вратаря. В редиците на Шериф на проби е българският нападател Владислав Мирчев.

Още в 7-ата минута Дедов откри резултата след удар от воле от границата на наказателното поле. Само четири минути по-късно българският шампион възстанови равенството. Козмин Моци вкара с глава след центриране на Емил Гъргоров. В 21-ата минута Лудогорец организира отлична атака по дясното крило, която завърши с центриране към Мишо Александров, но изстрелът с глава на нападателя попадна в ръцете на молдовския страж.

В 25-ата минута българският шампион осъществи пълен обрат в резултата. Емил Гъргоров се пребори за спорна топка и подаде към Марселиньо пред наказателното поле на Шериф. Бразилецът финтира двама бранители и подаде към новото попълнение Немня Милисавлевич. Дошлият от Рапид (Букурещ) сърбин овладя топката малко вляво в наказателното поле на молдовците и след техничен шут по земя вкара за 2:1 за Лудогорец.

До края на полувремето Лудогорец осъществи няколко отлични атаки, но не успя да вкара трети гол. Най-близо до попадение бе Милисавлевич, в 35-ата минута, но не му достигнаха няколко сантиметра, за да прати топката с глава в опразнената врата.

На почивката Ивайло Петев направи много смени, от първото полувреме останаха единствено Кайсара, Моци и Витиня. В 52-ата минута една от резервите - Мичел Бургзорг, получи директен червен картон за грубо влизане в краката на противников футболист. В 63-ата минута в състава на Шериф се появи българинът Владислав Мирчев. Малко след това реферът отсъди дузпа в полза на Лудогорец след нарушение на вратаря срещу Димо Бакалов. Зад топката застана Иван Стоянов, който стреля в десния ъгъл, но стражът на молдовците спаси. В 80-ата минута Роман Безяк оформи крайното 3:1, след като получи добър пас от съотборник. В последните минути в състава на Лудогорец се появи последното ново попълнение Себастиян Ернандес.

СЛЕДЕТЕ С БЛИЦ: "А" ГРУПА - ТРАНСФЕРИ И ПОДГОТОВКА

"А" ГРУПА - ПРОГРАМА, РЕЗУЛТАТИ, КЛАСИРАНЕ И ЛИСТА НА ГОЛМАЙСТОРИТЕ