Юношите на Лудогорец U18 завоюваха за четвърти път правото си да представя България в Младежката шампионска лига. Тимът спечели Купата на БФС за юноши старша възраст. Талантите, водени от Захари Сираков, сразиха с 3:0 ЦСКА 1948 във финала на турнира. Мачът се игра днес на стадион „Ивайло” във Велико Търново. Лудогорец изигра много силен мач и нито за момент не остави съмнения кой е по-добрият отбор. Освен красивите голове във вратата на столичния тим, талантите направиха редица страхотни атаки и комбинации, които като по чудо не завършиха с гол.

Лудогорец имаше шанс да открият още в 11-та минута, но стражът на съперника успя да извади опасен шут на Никола Тодоров от границата на наказателното поле. В 14-та минута бърза контраатака на „орлите” завърши с извеждащ пас на Петър Кирев, а Константин Димитров засече точно от движение и откри резултата. В 22-та минута акция на разградчани предизвика разбъркване в наказателното поле на ЦСКА-1948. Петър Кирев се оказа най-съобразителен и нанесе удар, но бранител успя да избие на сантиметри от гол линията. В 28-та минута Симеон Шишков стреля опасно от пряк свободен удар, но вратарят на столичани успя да спаси. В 32-та минута обаче той капитулира за втори път. Константин Димитров пресече пас назад на бранител в червено, дриблира и прати топката в мрежата за 2:0. При този резултат завърши първото полувреме. Момчетата на Сираков тотално надиграха съперниците си и пропуснаха далеч по-изразителна преднина.

Второто полувреме започна с удар на Петър Кирев, но стражът на ЦСКА 1948 успя да спаси. В 61-та минута отново Кирев нахлу в наказателното поле и при опит да го спре защитник отклони в краката на Александър Маринов, който хладнокръвно направи 3:0. До края Лудогорец държа пълния контрол над срещата и не позволи никакви опасности пред Умут Хабил.