Секторът за гостуващите фенове на стадион "Лудогорец Арена", наречен "клетката", ще бъде ремонтиран и огражденията демонтирани. Това обяви Националният клуб на привържениците на Левски, който беше изявил недоволството си от лошите условия при визитите в Разград. От ЦСКА също изпратиха писмо до директора на БФС Борислав Попов с призив да бъдат взети мерки за подобряване на условията на стадиона. Шампионите реагираха и направиха услуга на феновете на Левски и ЦСКА, които са доволни след премахването на "клетката".

Как ще завърши мачът Лудогорец - Базел?

Текстът, с който от НКП обявиха предстоящите промени:

"Уважаеми левскари, с удоволствие Ви съобщаваме, че една дълго водена от нас битка завърши с победа за привържениците на Левски.

След продължили над една година преговори и усилия от страна на Националния клуб на привържениците за подобряване условията за гостуващи фенове на стадиона в Разград, през месец септември бе постигната договорка с ръководството на ПФК Лудогорец, че ще бъдат предприети необходимите мерки.

Два месеца по-късно усилията ни доведоха до уверение от страна на разградския клуб, че ще започне ремонт на сектора. Очаква се до мача между Лудогорец и Левски на 30.11.2016 година да бъдат демонтирани тежките метални съоръжения и зоната за привърженици да бъде обособена зад вратата на редовете, които до момента бяха неизползваеми.

С това НКП записва един от големите си успехи в борбата за подобряване условията за „сините“ привърженици, когато те пътуват, за да подкрепят любимия отбор. С тази стъпка феновете на Левски ще могат за първи път да отидат в Разград не само, за да окажат необходимата подкрепа на своя отбор, но и да наблюдават футболната среща. Да се насладят на играта на любимците си. Нещо, което до сега не се случваше поради наличните условия в гостуващия сектор.

На 30.11.2016 година ще поднесем поредното шоу по трибуните. Този път обаче ще имаме възможност и необходимите предпоставки да се насладим и на празник с марката Левски на терена!"

На официалния си сайт ЦСКА пък публикува следното:

ПФК ЦСКА с удовлетворение констатира, че сигналът на ЦСКА до БФС във връзка с условията в сектора за гостуващи привърженици на "Лудогорец Арена" е предизвикало реакция от страна на ПФК Лудогорец 1945. Днес от медиите научаваме, че ще бъде извършена необходимата реконструкция, така че да се осигури нормална видимост към терена и адекватни условия за гостуващите фенове. По този начин привържениците на футбола след дълги години най-накрая ще получат възможност да наблюдават по нормален начин изявите на своите любимци.

Всичко за Първа лига - ТУК

Програмата на Първа професионална лига