Българският шампион Лудогорец може в скоро време да стартира преговори с шведски отбори. Причината е трансфер на националът на ЮАР Мей Махлангу, пише „Меридиан Мач“. Интерес към африканеца има от няколко клуба от първенството на скандинавската държава, а според запознати става дума за Йостерсунд и Хелзингборг.

Махлангу, който беше привлечен в Лудогорец през лятото от Динамо (Букурещ), не е непознато име в Швеция. В периода 2008-14 той играе за Хелзингборг, Хаселхолм и ИФК Гьотеборг. През 2011 година става футболист №1 в шампионата. С Хелзингборг има една шампионска титла, две купи на Швеция и две суперкупи на страната.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

В момента в Лудогорец изобилства от вътрешни халфове. След трансфера на Серкан Юсеин, те са вече 7 човека и бройката включва още Светослав Дяков, Густаво Кампаняро, Яцек Горалски, Анисе Абел, Лукас Саша и Махлангу.

Южноафриканският полузащитник не може да премине в първенство, което се провежда в цикъл "есен-пролет", защото през този сезон вече има мачове за Динамо (Букурещ) и Лудогорец. Шведската лига обаче се провежда във формат "пролет-есен" и там трансфер е напълно възможен. Първенството започва в края на март.

ПЪРВА ЛИГА - СЕЗОН 2018/2019

Следете с БЛИЦ: Зимна подготовка 2019