Стойчо Стоев е с единия крак извън Лудогорец. Такива информации се появиха по-рано днес. Въпреки успехите на треньора, който продължава по план в "А" група и Купата на България, излязоха слухове за неговата смяна с чужденец. Ето какво заявиха специално за БЛИЦ от ръководството на Лудогорец.

"Не мога да коментирам измислици. На такъв етап сме от първенството, че според мен целта на такава публикация е създаване на напрежение в отбора. Това, което искам да ви кажа, е - да, ние търсим, но търсим база, на която да се подготвяме през лятото. Работим по програмата за лятната подготовка точно с тези треньори начело със Стойчо Стоев. И през ум ни не и минавало да го сменяме. Някои хора решили нещо, написали го. Ясно е, че остават решителни мачове от плейофите, но не мисля, че по този начин може да ни дестабилизират", заяви изпълнителният директор на Лудогорец Ангел Петричев пред БЛИЦ.

"За всички трябва да е ясно, когато един кадър започне работа в Лудогорец, на него се гледа в дългосрочен план. Не взимаме хора, които да ги ползваме шест месеца или една година и да ги изхвърлим. Помните как беше с Ивайло Петев. Допуснахме три загуби поред, заради което можеше да не спечелим титлата и започнаха, изписаха се какви ли не неща, спрягаха се какви ли не треньори. Видяхте Петев колко дълго остана след това, спечели първа титла, после втора и така", допълни още шефът.

"Не знам с какви информации разполагате, но нашата практика е никога да не обявяваме сроковете на договорите с футболистите или треньорите, с които подписваме. Договорните отношения между клуб и играчи не сме ги коментирали никога, това остава клубна тайна. Публикациите за смяна на Стойчо Стоев целят да вкарат изкуствено напрежение в клуба. Гледам, че е доста четивен материал, интересен, даже вече и варианти се спрягат. Доста се смяхме", каза още Петричев.

На многократните въпроси на БЛИЦ кога Стойчо Стоев все пак ще поднови договора си и необявяването за удължаване не е ли причина за слухове, Петричев каза: "Този човек продължава да работи в Лудогорец, удължаването на договора точно сега не стои на дневен ред, защото Стоев е част от нашия дългосрочен проект. Вчера отстраняваме Литекс за Купата, продължаваме да водим в "А" група и точно сега се появяват тези публикации."
СТЕФАН РАЛЧЕВ/БЛИЦ

КУПА НА БЪЛГАРИЯ

"А" ГРУПА - ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ