Българският шампион Лудогорец има интерес към босненския национал Ясмин Мешанович от Марибор, пише словенското издание „Екипа 24“. 26-годишният нападател направи силна есен за тима от „Людски върт“ и вкара шест гола в 17 мача от първенството. В купата на страната се разписа два пъти в три срещи, а в Шампионската лига реализира едно попадение в девет двубоя. Попадението му беше при равенството 1:1 като гост на Спартак (Москва), което на практика лиши руския тим на Ивелин Попов от шансове за участие на 1/8-финалите.

Мешанович играе за Марибор от лятото на 2017 година, когато беше привлечен със свободен трансфер от Зрински (Мостар), с който беше станал шампион на Босна и Херцеговина в две поредни години. За два сезона в Зрински нападателят вкара 23 гола в 64 мача. Трансферната цел на Лудогорец има един мач за националния отбор на Босна и Херцеговина. Дебютира при загубата с 0:1 от Полша на 16 декември 2011 година. С младежкия национален отбор до 21 години има два гола в девет мача.

Според словенското издание Лудогорец ще трябва да плати трансферна сума от 2,5 милиона евро. Толкова босът на Марибор Златко Захович е поискал от италианския Дженоа, който е предложил оферта за 1,5 милиона. „Екипа 24“ твърди, че освен „орлите“ и „грифоните“ интерес към Мешанович имат още германският Херта и испанският Леванте.

ВСИЧКО ЗА ПЪРВА ЛИГА
ПЪРВА ЛИГА, СЕЗОН 2017/2018 - ТЕЛЕВИЗИОННА ПРОГРАМА
СЛЕДЕТЕ С БЛИЦ ЗИМНА ПОДГОТОВКА 2018