Лудогорец стана първият отбор в историята на българския футбол, който печели всичките се мачове от плейофната фаза на първенството. В заключителния етап от шампионата „орлите“ записаха пет победи в пет мача и постигнаха голова разлика от 13:2.

 3x500 лв. Бонус за мачовете от efbet Лига!

Освен това разградчани записаха втората най-силна пролет в историята на елита. От Нова година насам шампионите изиграха 13 мача в първенството, в които записаха 12 победи и едно реми (1:1 с последния в класирането Царско село).

Най-силното остава постижението на Левски от пролетта на 1999 г. Тогава „сините“ правят 14 победи и едно равенство. Впоследствие успехът над Металург (Перник) с 3:0 като гост е анулиран и балансът става 13 успеха и едно реми. Това обаче не достигна на Левски за спечелване на титлата, тъй като остана подгласник на Литекс.

Лудогорец счупи още един рекорд - за най-голяма точкова разлика между шампиона и вицешампиона. Разградчани финишираха пред ЦСКА с цели 21 точки преднина, нещо нечувано у нас. През 1994 година Левски завърши със 17 точки пред втория, а през 2008 година ЦСКА с 16 пред сребърните медалисти.