Лудогорец победи с 2:0 четвъртодивизионния немски Хаймщетен в първата си контрола на австрийска земя. Точни за шампиона на България бяха Мавис Чибота в 55-ата минута и Елвис Ману в 69-ата. 

Всичките нови попълнения на “орлите” взеха участие в контролата, като Клод Гонсалвеш остана цял мач, а Игор Пластун и Серджио Падт се появиха на почивката. Двубоят се състоеше от две части по 35 минути.

Първата възможност дойде в 7-ата минута, когато след изпълнение на корнер Жосуе Са опита удар с глава, но не намери очертанията на вратата. В 16-ата минута се откри най-чистото положение пред “орлите” за първата част. Тогава Икоко напредна добре по фланга отдясно и от аутлинията центрира остро по земя. Подаването стигна до непокрития Хюсен Кельовлуев, който от непосредствена близост изпрати топката право в ръцете на Ридмюлер.

efbet - 1000 лв. Нов Онлайн Казино Бонус

Минути по-късно Кешерю напредна в наказателното поле на немския тим и върна към Икоко. Крайният бранител стреля, но след рикошет топката премина високо над напречната греда и излезе в корнер.

На почивката Валдас Дамбраускас направи редица промени, като в игра влязоха и двете нови попълнения Срджио Падт и Игор Пластун. Останалите, които се появиха на терена бяха Недялков, Сисиньо, Текпетей, Ману и Чибота.

Второто полувреме започна с прекрасна възможност, открила се пред "орлите". Тогава след добра комбинация Ману отправи мощен изстрел от границата на вратарското поле, но стражът на съперника изби. В 40-ата минута Чибота стреля от пряк свободен удар, но слабо и не успя да затрудни Ридмюлер. 

В 55-ата минута българският тим най-после успя да вкара. Ману подаде към Чибота, който напредна добре, финтира съперник и сам срещу вратаря от точката за изпълнение на дузпа не сбърка - 1:0.

Определено през втората част Ману и Чибота бяха най-активните. В 58-ата минута отново голмайсторът в мача подаде към Текпетей, който продължи към Ману, но той не съумя да се разпише от изгодна позиция.

В следвашите минути германците също създадоха две положения, но и двете не допринесоха до това Падт да се намеси, след като ударите на футболистите на Хаймщетен излязоха в аут.

Минута преди края добрата игра на Ману все пак даде резултат. Текпетей по крилото подаде към Чибота, който с хубав пас в коридор изведе Ману. Нападателят не сбърка и покачи до 2:0.

До края на лагера в Австрия Лудогорец трябва да изиграе още 3 срещи с далеч по-сериозни съперници. “Орлите” ще премерят сили с Клуж (Румъния), Ференцварош (Унгария) и ЛАСК Линц (Австрия).

ЛУДОГОРЕЦ - ХАЙМЩЕТЕН 2:0
1:0 Чибота (55), 2:0 Ману (69)

Лудогорец: 71. Кристиан Кахлина, 5. Георги Терзиев, 32. Жосуе Са, 22. Джордан Икоко, 8. Клод Гонсалвеш, 25. Стефан Баджи, 95. Каули Оливейра, 28. Клаудиу Кешерю, 88. Вандерсон, 74. Хюсеин Кельовлуев, 51. Илкер Будинов

КОНТРОЛИТЕ НА ЛУДОГОРЕЦ В АВСТРИЯ:

16 юни: Лудогорец - Хаймщетен (Германия) 2:0

19 юни: Лудогорец - Клуж (Румъния)

23 юни: Лудогорец - Ференцварош (Унгария)

27 юни: Лудогорец - ЛАСК Линц (Австрия)