Опитай късмета си с БЛИЦ ГЕЙM 2!

Лудогорец спечели Суперкупата на България, след като победи Локомотив (Пловдив) с 3:1 на финала в Бургас. Тимът от Разград влезе в историята, след като постигна требъл. Лудогорец вече стана шампион и триумфира с Купата на България. Единствено ЦСКА (1989) и “Левски” (2007) са печелили и трите купи. За втори път в рамките на няколко месеца Лудогорец побеждава Локомотив (Пловдив) на финал, направи го за Купата на страната, когато надделя с 2:1.

Двубоят на стадион “Лазур” беше изгледан само от около 2000 фенове. Главен съдия беше Ахмед Ахмед, който се справи и не се превърна в главно действащо лице на двубоя. Лудогорец поведе с гол на новото попълнение Жуниор Кайшара (10), Даксон изравни в 13-ата минута след перфектно изпълнение на пряк свободен удар. Емил Гъргоров покачи на 2:1 в 43-ата минута, а 3:1 оформи Марселиньо в добавеното време.

Треньорът на Лудогорец Ивайло Петев заложи на състав с две промени от този, на който разчиташе през шампионския сезон. Отдясно в защита започна Йордан Минев, на мястото на Шоко. В центъра играха Барт и Гулдан, а отляво – новото попълнение Кайшара. В центъра на халфовата линия започнаха Станислав Генчев и младият Георги Костадинов, тъй като Светослав Дяков беше наказан заради червен картон от последния кръг на миналия сезон срещу ЦСКА. По крилата дейсваха Иван Стоянов и Марселиньо, а в атака Емил Гъргоров и зад него Мирослав Иванов.

Емил Велев заложи на състав, в който също имаше промени. В защита стартираха Жереми Родгирес, Валери Георгиев заедно с новото попълнение Йоргос Саламастракис и Михаил Венков. В средата на терена играха Даниел Георгиев, Даксон и Сержиньо. По крилата действаха Йордан Тодоров и Здравко Лазаров, а забит в атака беше друго ново попълнение – Тасио.

Двубоят започна с два бързи гола. Още в 10-ата минута левият защитник Жуниор Кайшара откри резултата. Емил Гъргоров напредна отляво, намери Гъргоров в наказателното поле, той с пета изведе Кайшара, който мина покрай вратаря и пусна топката зад голлинията за 1:0. Само три минути след това Даксон да Силва изравни след перфектно изпълнение на пряк свободен удар. Бразилецът прехвърли стената и прати топката в долния десен ъгал на вратата на Лудогорец за 1:1.

След разменените попадения Лудогорец продължи да има превес, Иван Стоянов атакуваше отдясно и постоянно притискаше Михаил Венков. В 23-ата минута Марселиньо стреля много опасно покрай вратата. След средата на първото полувреме играчите се изнервиха и съдията Ахмед Ахмед показа набързо 4 жълти картона, въпреки че двубоят не беше груб. В 43-ата минута Емил Гъргоров реализира за 2:1. Марселиньо изведе Бадема вляво в наказателното поле, той стреля по диагонала, топката се удари в левия страничен стълб и влетя във вратата.

През първата част длъжник на Локомотив остана новият нападател Тасио, както и опитните Здравко Лазаров и Йордан Тодоров. В редиците на Лудогорец на ниво се представиха левият защитник Кайшара, който не спря да се включва и в атака, за да помага на Марселиньо и Мирослав Иванов.

През второто полувреме темпото на игра спадна. Към 60-ата минута играта се накъса, Лудогорец се прибра в половината си, за да запази преднината, но и Локомотив не направи кой знае какво в атака. Емил Велев направи две смени, извади Здравко Лазаров и Дани Георгиев и пусна съответно Ели Маркес и Христо Златински. В 70-ата минута Иван Стоянов направи сериозен пропуск, след като не успя да уцели вратата от 1-2 метра.

В 80-ата минута беше по-критично пред наказателното поле на Локомотив (Пловдив). Вратарят Йордан Господинов излезе, за да пресрещне Марселиньо и успя. Бразилецът дори фаулира вратаря и “смърфовете” се отърваха без попадение. В добавеното време Марселиньо оформи крайното 3:1. Цялата защита на Локомотив сгреши, позволи на Гъргоров да намери Марселиньо на границата наказателното поле и той прати топката във вратата за трети път.

Двубоят по минути тук



ludogorec.JPGlok.jpg
Лудогорец – Локомотив (Пд) 3:1
1:0 Кайшара (10), 1:1 Даксон (13), 2:1 Емил Гъргоров (43), 3:1 Марселиньо (90+1)
 
Бургас, “Лазур”
Съдия: Ахмед Ахмед
 

Лудогорец: 1.Урош Голубович, 25.Йордан Минев, 33.Любомир Гулдан, 5.Александър Барт, 80.Жуниор Кайсара, 8.Станислав Генчев, 6.Георги Костадинов, 73.Иван Стоянов (71 - Франк Гуела), 84.Марселиньо, 22.Мирослав Иванов (81 - Михаил Александров), 23.Емил Гъргоров
Резерви: 91.Чворович, 20.Шоко, 27.Моци, 14.Бургзорг, 11.Кишада, 7.Александров, 99.Гела
 
Локомотив (Пд): 22.Йордан Господинов, 5.Михаил Венков, 3.Валери Георгиев, 44.Саламастракис, 2.Джереми Родригес (84 - Драги Коцев), 23.Даниел Георгиев (57 - Христо Златински), 7.Йордан Тодоров, 87.Даксон да Силва, 10.Сержиньо, 77.Здравко Лазаров (59 - Ели Маркес), 9.Тасио
Резерви: 1.Жилков, 16.Златински, 29.Коцев, 11.Йорданов, 33.Тимонов, 89.Маламов, 24.Маркес, 71.Спасов

Жълти картони: Жуниор Кайшара, Мирослав Иванов, Александър Барт, Георги Костадинов (Лудогорец), Даксон, Даниел Георгиев, Христо Златински (Локомотив Пловдив)