Лудогорец е на път да уреди контрола с един от кошмарите си. Шампионите може да се изправят срещу Атлетико (Паранаензе) в Испания. От ръководството вече са провели разговори с бразилците, но все още не са постигнали договорка, пише "Тема спорт". Причината е, че двата тима не са наясно дали от организаторите на Марбея Къп ще направят така, че да ги поставят в една група. В случай че това не стане, то от клубовете са готови да проведат спаринг преди самия турнир. Първоначалната идея е проверката да бъде в първите дни на февруари.

Разградчани не пазят добри спомени от срещата си с Атлетико (Паранаензе) преди 2 години. Тогава под ръководството на Ивайло Петев тимът загуби тежко с 2:6 и сега българите се канят да отмъстят на бразилците. И двата гола за Лудогорец в мача бяха реализирани от нападателя Жуниор Кишада, който все още е част от отбора.

В Марбея Къп ще участва и един от съперниците на разградчани в групите на Шампионската лига - швейцарският първенец Базел. Почти сигурно обаче тимът на Иван Иванов най-вероятно няма да се засече с Лудогорец, тъй като заради мачовете си от 1/8-финалите на Шампионската лига ще играе в по-ранните издания на приятелския турнир в Испания, който е през януари.

Досега единствените обявени контроли на Лудогорец през зимата са тези с Динамо (Москва) и Виктория (Пилзен). Проверката с руснаците, където играе българинът Станислав Манолев, е предвидена за 20 януари в Турция. Лидерът в Чехия трябва да се изправи срещу момчетата на Георги Дерменджиев в началото на февруари в Испания. Специалистът събира играчите си за първа тренировка през 2015 година на 5 януари в София.

Купа на България - сезон 2014/2015
 
"А" група - сезон 2014/15, програма, резултати и листа на голмайсторите