Лудогорец се насочи към най-добрите румънски футболисти за ново попълнение през зимната пауза. Става въпрос за халфа на Стяуа и националния отбор Лучиан Сънмъртян, който беше избран за футболист № 1 на Румъния за 2014 г., пише "7 дни спорт". След като стана ясно, че в списъка на разградчани е и звездата на другия гранд от Букурещ (Динамо) - Козмин Матей, то и Сънмъртян е гледан под лупа.

34-годишният плеймейкър на Стяуа се представи страхотно срещу Лудогорец в плейофите на Шампионската лига и още тогава грабна окото на собственика Кирил Домусчиев. От началото на сезона Сънмъртян има 27 мача и 4 гола във всички турнири. Именно той беше играчът, който спечели дузпа срещу разградчани в Букурещ, но Владо Стоянов хвана удара от бялата точка на Чипчиу.

Халфът на Стяуа има договор с отбора до края на следващия сезон, но откупната му цена не е много висока. Разградчани могат да го вземат, ако имат такава възможност, въпреки напредналата му възраст. В момента Сънмъртян не взима толкова висока заплата в Букурещ, като може да бъде изкушен от разградчани.

Както е известно, Лудогорец се нуждае от подсилване именно в средата на терена. Ветеранът играе еднакво успешно както като външен полузащитник, така и зад нападателя, което е коронната му позиция. Все пак последна дума за това ще има, когато стане ясно бъдещето на Марселиньо. Бразилецът е следен от няколко отбора от чужбина и при добра оферта може да бъде продаден.

Купа на България - сезон 2014/2015
 
"А" група - сезон 2014/15, програма, резултати и листа на голмайсторите