Лудогорец преговаря с румънския ЧФР Клуж за трансфера на голмайстора на отбора Грегори Таде, съобщиха медиите в северната ни съседка. Французинът е бил наблюдаван няколко пъти от представители на българския шампион и не е изключено трансферът да се осъществи в най-скоро време. 28-годишният Таде е с впечатляваща физика и често бележи голове. Мощният нападател има 10 попадения в 12 мача от началото на сезона в румънския елит.

По-голямата част от кариерата на тарана е минала в Шотландия. До момента Таде е играл за аматьорските Форфър Атлетик и Станреър, а освен това е носил екипите на Клайд, Рейт Роувърс, Инвърнес и Сейнт Джонсън. Преминава в ЧФР Клуж през през 2013 година, като в първия си сезон записва 22 мача и 2 гола. През този обаче представянето му е наистина страхотно, като освен на Лудогорец, той е в полезрението на Стяуа, Трабзонспор, Селтик и др.

Цената на Таде според „Трансфермаркет" е 1 300 000 евро, но в този сайт традиционно завишават сумите. Договорът му с ЧФР Клуж е до лятото на 2016 г.

Не е тайна, че Лудогорец търсят нападател, като до момента разградчани са оглеждали десетина тарана. Мениджъри пък им предложиха национала Димитър Рангелов, който обаче бе отхвърлен.










Следете с БЛИЦ: "А" група - трансфери и зимна подготовка