Играй БЛИЦ ГЕЙМ - ТУК!

Лудогорец успя да постигне трудна победа с 2:1 като гост на Миньор и по този начин се върна на върха в "А" група. Шампионите се озориха в Перник, където при предишната си визита спечелиха с познатото 7:0 в скандалния мач, когато "жълто-черните" обявиха бойкот и излязоха с резервите.

Точни за гостите от Разград днес бяха Димо Бакалов още в 1-ата минута и Любомир Гулдан в 75-ата. Иван Стоянов пък пропусна дузпа при 0:1, нацелвайки дясната греда, а автор на почетното попадение за Миньор стана младият Александър Александров, разписал се в 83-ата.

Със спечелените 3 точки Лудогорец събра 54 в актива си и отново поведе на "Левски", който има 52.

И днешната среща в Перник беше белязана от спорно съдийство. Реферът Александър Костадинов побутна гостите, ощетявайки сериозно домакините, феновете на които дори опитаха да нахлуят на терена в края на първото полувреме. "Жълто-черните" претендираха за дузпа, съдията остана безмълвен, а освен това спести втори жълт картон на Жуниор Кишада. Треньорът на Миньор Николай Тодоров също се гневеше край тъчлинията, постоянно искаше обяснения от четвъртия съдия, а в един момент хвърли хронометъра си, изразявайки гнева си.

Мачът започна отлично за Лудогорец. Не беше изминала и 1 минута, когато гостите откриха резултата. При даден първи съдийски сигнал, след светкавична атака отдясно, Марселиньо центрира по земя в наказателното поле на домакините, където свободният Димо Бакалов реализира отблизо за 1:0.

Последваха няколко спорни ситуации. В 9-ата минута Бакалов се строполи на земята в наказателното поле след леко съприкосновение със защитник на Миньор и пробва да си изпроси дузпа, но съдията Александър Костадинов не се подлъга.

В 21-ата Марселиньо вкара гол, който не беше зачетен, тъй като преди бразилеца да отбележи Димо Бакалов извърши нарушение в атака. Малко след това Салас Окечукво също пробва да си спечели дузпа, падайки след съприкосновение с Козмин Моци, съдията отново остана безмълвен.

В заключителните минути на първото полувреме напрежението ескалира. В 39-ата минута Александър Костадинов не посмя да санкционира с втори жълт картон Кишада и да остави Лудогорец с 10 човека. Бразилецът направи грубо нарушение в централната зона на терена, а вече имаше жълт картон. Публиката на Миньор се изнерви, счупи едно от загражданията и едва беше удържана от полицаите. Ядосани фенове опитаха да нахлуят на терена, но за щастие до това нещо не се стигна.

Треньорът Николай Тодоров също реагира бурно, като в яда си захвърли демонстративно хронометъра си. Към терена летяха и бутилки с вода, като една от тях за малко щеше да нацели играч на тима от Разград.

Гостите започнаха активно и втората част, а на няколко пъти Боян Пейков се намеси добре и спаси удари към вратата си. В 66-ата минута Александър Костадинов отсъди дузпа за Лудогорец, след като стражът на Миньор повали включилият се като резерва Роман Безяк. Друг играч, появил се по-рано на терена - Иван Стоянов, обаче пропусна да вкара от бялата точка, стреляйки в дясната греда.

В 75-ата обаче шампионите успяха да удвоят преднината си. Включилият се в атака бранител Любомир Гулдан се извиси над всички в наказателното поле на Миньор и засече с глава центрираната от корнер топка, изпращайки я неспасяемо в мрежата на Пейков - 0:2.

До края домакините имаха сили само за почетно попадение. Реализира го младият Александър Александров в 83-ата минута. Играчът на Миньор се разходи сред отбраната на гостите и с удар по диагонал наказа Владислав Стоянов за 2:1.

За "жълто-черните" това е 14-а загуба от началото на сезона. След поредното попадение Миньор остава под чертата с актив от 17 точки.

Maчът по минути - ТУК!

МИНЬОР - ЛУДОГОРЕЦ 1:2

0:1 Димо Бакалов (1), 0:2 Любомир Гулдан (75), 1:2 Александър Александров (83)

minyor.jpg
МИНЬОР:
22.Боян Пейков, 89.Стефан Станчев, 2.Виктор Райчев, 3.Адриан Олегов, 20.Давид Стоянов (73-5.Ахмед Хикмет (79-10.Томислав Павлов), 7.Александър Александров, 8.Йордан Йорданов, 13.Ивайло Стоянов, 14.Ивайло Цветков, 15.Салас Окечукво (46-78.Якасонго Нджой), 19.Петър Петров
Резерви: 1.Николай Банков, 5.Ахмед Хикмет, 10.Томислав Павлов, 23.Стоян Стефанов, 24.Димитър Ялъмов, 78.Якасонго Нджой, 39.Кристиян Евгениев
Треньор: Николай Тодоров


ЛУДОГОРЕЦ: 21.Владислав Стоянов, 20.Шоко, 33.Любомир Гулдан, 27.Козмин Моци, 80.Жуниор Кайсара, 18.Светослав Дяков, 7.Михаил Александров (56-9.Роман Безяк), 22.Мирослав Иванов (62-8.Станислав Генчев), 84.Марселиньо, 19.Димо Бакалов, 11.Жуниор Кишада (57-73.Иван Стоянов)
Резерви: 1.Урош Голубович, 77.Витиня, 4.Теро Мантула, 8.Станислав Генчев, 10.Себастиан Ернандес, 73.Иван Стоянов, 9.Роман Безяк
Треньор: Ивайло Петев


Перник, стадион "Миньор"
Съдия: Александър Костадинов
Жълти картони: Ивайло Цветков, Ивайло Стоянов, Давид Стоянов (Миньор); Жуниор Кишада (Лудогорец)

През есента: Лудогорец - Миньор (Пк) 3:0

"А" ГРУПА - ПРОГРАМА, РЕЗУЛТАТИ, КЛАСИРАНЕ И ЛИСТА НА ГОЛМАЙСТОРИТЕ