ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК! 

Лудогорец се превърна в безспорен лидер в България не само на ниво мъжки футбол, спечелвайки 11 поредни шампионски титли. Покрай резултатите на първия отбор на „орлите“ незабелязани сякаш остават успехите на детско-юношеската академия на клуба от Разград. А те не са един и два.   

Когато след първоначалния поход  на представителния си тим в България и Европа разградчани обещаха, че съвсем скоро школата им ще бъде сред водещите у нас, малцина бяха склонни да повярват на гръмко заявените амбиции.

В последващите години обаче дойдоха редица потвърждения на даденото обещание. Бяха спечелени редица шампионски титли в различните футболни групи. Този сезон също е едно ярко доказателство, че в школата на Лудогорец се работи изключително професионално и плодовете на този труд са налице.

Формациите на „орлите“ във възрасти до 15 и до 17 години станаха шампионите на съответните Елитни националния юношески групи. При 15-годишните доминацията на тима, воден от Росен Маринов, беше очевидна. Отборът спечели 73 точки в 28 мача, в които допусне само една загуба, а общо успя да реализира 90 гола.

Още по-убедителна е титлата на формацията до 17 години, която в 28 изиграни срещи до момента няма допусната загуба и е записала 25 победи и три равенства. Това донесе на момчетата на Емилиян Петров шампионската титла два кръга предварително, а до момента тимът е вкарал 89 попадения. Забележително, нали?!

200 лв. Начален Бонус Спорт от efbet!

Не бива да се пропуска фактът, че в сряда юношите на Лудогорец до 18 години по безапелационен начин победиха с 3:0 връстниците си от ЦСКА 1948 на финала за купата на БФС. Така тимът на Захари Сираков не само триумфира с трофея, но си осигури участие в Младежката шампионска лига на УЕФА, което е сериозно потвърждение за отличната работа на ДЮШ в Разград.

През този сезон силно се представиха и формациите на „орлите“ до 14 и до 16 години, които също играха на финали за купата на БФС, но нямаха шанс и отстъпиха на своите съперници след дузпи.

Талантите на Лудогорец се представят силно не само в юношеските надпревари. Вторият отбор на разградчани е трети в класирането на Втора лига и се представя много по-силно от тимове, които преди началото на сезона изявиха претенции за класиране в efbet Лига. Последното потвърждение за това се случи вчера, когато дубълът на „орлите“ победи Монтана с 3:2 и гарантирано пречупи амбициите на съперника за промоция в елита.

Отличното представяне на юношеските формации и дублиращия отбор на Лудогорец има и своето логично обяснение. В Разград на първо място беше направена прекрасна база, която в последните години впечатли всички отбори, които гостуваха на представителния тим в евротурнирите.

Инвестиции в базата не са гаранция за успехи. „Орлите“ доказаха, че добре разбират това. Те вложиха средства за събирането на отличен екип от треньори и скаути, които да подберат най-качествените таланти за различните възрастови формации на клуба.

Цялата извършена работа в клубната академия на Лудогорец дава отражение и в изпълнението на друго обещание, което беше дадено преди няколко години. Националният отбор на България да бъде подсилен от футболисти, които са продукт на ДЮШ на „орлите“.

Доказателство за това са двама от най-добре котираните футболисти на представителния ни тим. Халфът Доминик Янков, въпреки че е само на 22 години, успя да се наложи в първия тим на Лудогорец и България. Вратарят Даниел Наумов, който в момента е част от ЦСКА 1948 и титуляр в националния отбор, също е продукт на школата в Разград – факт, който мнозина забравят.

Не бива да се забравя, че през последните месеци до място при „лъвовете“ стигна и още един футболист от школата на Лудогорец. Това е 22-годишният нападател Иван Йорданов, който в момента играе много силно под наем в Спартак (Варна). 

Именно с работата на своята детско-юношеска школа в Разград имат все повече аргументи, че са водещият клуб в българския футбол. Практиката в световен мащаб е доказала, че силната футболна академия гарантира не само успешно представяне на представителния тим на клуба, но и спечелването на престиж сред останалите конкуренти в международен план. Ненапразно през годините в западни медии се появиха материали, в които школата на Лудогорец бе посочена за пример на Балканския полуостров. 

Казано в резюме - "Гнездото на орли" ражда не само таланти, ражда и шампиони. БЛИЦ СПОРТ