Лудогорец спечели с 1:0 гостуването на Дунав в мач от 11-ия кръг на efbet Лига. Точен за минималния успех на шампионите в Русе беше Клаудиу Кешерю в 23-ата минута. Това е четвърта поредна победа за Лудогорец в първенството. "Орлите" събраха 27 точки и отново оглавиха класирането, след като вчера Левски (26 точки) излезе първи. Дунав е десети с 10 точки.

Мачът в Русе беше генерална репетиция за "орлите" преди гостуването им в Унгария на Ференцварош. Двубоят от груповата фаза на Лига Европа е в четвъртък от 19:55 часа. Очевидно шампионите не показаха най-доброто в Русе и пестиха сили за задаващия се тежък мач. Следващата неделя пък е дербито за първото място с Левски - на 6 октомври от 20:15 часа на "Лудогорец Арена".

Winbet - на един клик разстояние! (18+)

Треньорът Станислав Генчев заложи на вратата на Пламен Илиев, а в защита играха Станислав Манолев, Антон Недялков, Рафаел Форстър и Сисиньо. В халфовата линия стартираха Стефан Баджи и Абел Анисе. Кешерю водеше атаката, подпомаган от Марселиньо, Джоди Лукоки и Вандерсон. 

Кешерю даде преднина на "орлите" в Русе в 23-ата минута. Тогава Лукоки пробва удар към вратата, Росен Колев блокира шута, като топката попадна в звездата на "орлите", който отблизо не сбърка. За Кешерю това бе седми гол в първенството. Лидер с 8 попадения е Даниел Младенов от Етър.

В края на полувремето играчите на Дунав създадоха напрежение пред Пламен Илиев, когато след центриране Ахмед Ахмедов засече с глава в аут.

През втората част беше равностойно, като "орлите" очевидно пестяха сили. Чисти положения пред двамата вратари почти нямаше. Треньорът на Лудогорец Станислав Генчев извади Марселиньо, Лукоки и Кешерю, за да ги съхрани за гостуването на Ференцварош. В игра се появиха Гуралски, Жоржиньо и Чибота. Именно последният имаше добра възможност в 83-ата минута, но Благой Макенджиев не му позволи да отбележи.

В даденото от рефера добавено време домакините имаха добра възможност. Ахмедов стреля в стената след фаул на два метра пред наказателното поле на Лудогорец. "Орлите" спечелиха с минималното 1:0 и прибавиха нови три точки към актива си. 

Следете с БЛИЦ: efbet Лига - сезон 2019/2020

КУПА НА БЪЛГАРИЯ - 1/16-ФИНАЛИ

БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа