Момчетата от Лудогорец до 16 години безапелационно узакониха титлата в Елитната група два кръга преди края на шампионата и триумфираха предсрочно по подобие на мъжкия тим.

Разградчани са на върха в класирането с внушаваща голова разлика от 116 попадения и 17 допуснати гола в 28 изиграни срещи.

Юношите на шампиона заслужиха лидерската позиция след поредната победа, този път с 1:0 у дома срещу Левски.

Футболистите на Лудогорец U16 създадоха редица голови ситуации от статични положения и през двете полувремена, като през първата част се разкриха голови възможности пред Димитър Мрънков. След подновяването на играта разградчани продължиха да доминират на терена, като няколко пъти юношите на Левски чистиха топката от головата линия.

Закономерно Лудогорец поведе в резултата. Победното попадение в срещата бе дело на Мартин Николов, който се разписа за крайното 1:0 от корнер в 81-вата минута.

"Честита победа и шампионска титла, постигнати два кръга преди края на първенството! Поздравявам момчетата за положения труд през изминалия сезон. Благодаря за подкрепата на треньорския екип Светлин Иванов и Добрин Добрев", заяви наставникът на Лудогорец U16 - Росен Маринов.

В предпоследния кръг на Елитната група "орлите" ще гостуват на Звезденбург в Бургас.