Лудогорец стартира убедително в тазгодишното издание на турнира за Купата на България, разбивайки с 4:1 Дунав (Русе) в първата среща между двата тима от 1/16-финалите.

Избраниците на Стойчо Стоев с лекота се наложиха срещу втородивизионния съперник на своя „Лудогорец Арена“ и до голяма степен обезсмислиха реванша в Русе, който е след три дни - в събота от 15:00 часа.

Успехът за Лудогорец дойде след голове на Мишел Платини в 16-ата минута, Марселиньо (33), Александър Барт (57) и Даниел Абало (77). Почетното попадение за втородивизионния тим вкара Диян Димов в 66-ата.

В днешната среща Стоев даде шанс на почти всичките си титуляри с изключение на отсъстващите национали. Дебют за разградчани в официален двубой направи 17-годишният юноша на клуба Кристиян Китов, който се появи на терена през втората част.

Заради липсата на националите се откри шанс за изява на третия страж Георги Аргилашки. Както е известно, селекционерът на България Любослав Пенев повика и двамата вратари на шампионите - Владислав Стоянов и Иван Чворович. Така Стойчо Стоев заложи на младия Аргилашки в днешния мач. Защитата срещу русенци бе съставена от игралите и досега в шампионата и Лига Европа Шоко, Александър Барт, Козмин Моци и Жуниор Кайсара. В халфовата линия до Фабио Ешпиньо бе Мичел Бургзорг. В предни позиции играха Михаил Александров, Марселиньо, Иван Стоянов и Мишел Платини.

ЛУДОГОРЕЦ - ДУНАВ 4:1

1:0 Мишел Платини (16), 2:0 Марселиньо (33), 3:0 Александър Барт (57), 3:1 Диян Димов (66), 4:1 Даниел Абало (77)

Съставът на Лудогорец:
Аргилашки, Шоко, Моци, Барт, Кайсара, Бургзорг (79-Китов), Ешпиньо, Александров (70-Абало), Марселиньо, Стоянов (77-Бакалов), Платини