Шампионът Лудогорец се включи в битката за голмайстора на Берое Венцислав Христов. Сигурни източници на БЛИЦ съобщиха, че тази вечер разградчани са изпратили оферта до колегите си от Стара Загора.

Богаташът Кирил Домусчиев бил готов на момента да извади исканите от Берое 200 000 евро, за да осигури на Стойчо Стоев поредния нападател в лицето на Христов. Само преди часове босът на Лудогорец съобщи, че селекцията е приключила, но все пак намекна, че може да бъде взет нов играч, тъй като заделените 2 милиона евро за привличане на попълнения още не са изхарчени. Както е известно, до момента тази зима Лудогорец се подсили с 18-годишния талант от холандския Вилем II Йерун Луму и защитника на Черно море Александър Александров.

Тази вечер разградчани са отправили предложението си и към Берое, включвайки се в наддаването за Венци Христов. 25-годишният голмайстор е основна трансферна цел на ЦСКА, като дори мнозина побързаха да го обявят като сигурен за "Армията". БЛИЦ разбра, че няма да е изненада, ако Христов се размине с "червените" и се озове в Лудогорец.

Вече стана ясно, че известният фен на ЦСКА и бивш директор на клуба Стойне Манолов е готов също да извади сумата и да осигури на Стойчо Младенов звездата на Берое.

Играчът обаче предпочитал да премине в Лудогорец, където са изрядни платци за разлика от "червените". А и освен това Христов ще има възможност да играе в Европа, след като разградчани продължават участието си във втората по сила клубна надпревара на Стария континент.

В петък се очаква да има развитие по въпроса с бъдещето на юношата на Локомотив (София), като не е изключено и друг отбор да се включи в наддаването за него.
ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ

СЛЕДЕТЕ С БЛИЦ: "А" ГРУПА - ТРАНСФЕРИ И ПОДГОТОВКА