За трети път в последните десетина години титлата ще се реши в последния кръг на първенството. В петък Лудогорец приема Черно море, а ЦСКА – Ботев (Пловдив). Разградчани имат аванс от една точка и трудно ще пропилеят шанса да ликуват за осми пореден път като шампиони на България. Сторят ли го, те ще се доближат до рекорда на „армейците”, който е девет поредни титли (1954 - 1962).

През 2012 година всичко ще реши на финалната права в Разград, когато в последния кръг един срещу друг излязоха основните претенденти за титлата Лудогорец и ЦСКА. „Червените” имаха предимство от една точка преди двубоя, но домакините спечелиха с 1:0 с гол на Мирослав Иванов от фаул и ликуваха за първи път на върха на футболна България.

На следващата година всичко пак се реши в последния кръг. В предпоследния Левски победи Лудогорец с 1:0 и излезе на първото място. На „Герена” си помислиха, че титлата им е в кърпа вързана и се радваха все едно вече са на 100 процента шампиони. В последния си мач обаче „сините” се издъниха на своя стадион срещу Славия – 1:1 след автогол на Везалов. Така титлата отново акостира в Разград. Сега ни предстои трета развръзка на финалната права.
ПЪРВА ЛИГА - СЕЗОН 2018/2019