ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Вижте как прогнозираха мача Кристиян Милатинов и Карина Караньотова в играта Ефбет Лига на Букмейкър БЛИЦ

Лудогорец разби ЦСКА на своя "Хювефарма Арена" в голямото дерби на петия кръг в efbet Лига и загря за реванша срещу Астана във третия квалификационен кръг на Лига Европа идния четвъртък в Разград. Руан Секо (8) откри резултата с ранен гол, след което в 33-ата минута се стигна до автогол на Сейни Санянг след удар на Аслак Фон Витри, а Кирил Десподов (56-дузпа) оформи крайния резултат. В 73-ата минута Сонко Сундберг бе изгонен с директен червен картон за удар с лакът в лицето на Дюкенс Назон и "орлите" завършиха в намален състав.

Шампионите натиснаха от самото начало и след две спасявания на Бусато, отразил удари на Иван Йораднов и Бърнард Текпетей, се стигна до гол във вратата на "армейците". В 8-ата минута Кирил Десподов изпълни пряк свободен удар отляво и реши да центрира в наказателното поле на "червените". Той намери по отличен начин Руан Секо, който с глава насочи топката във вратата за 1:0.

В 14-ата гостите от столицата отговориха с положение в срещата. Дюкенс Назон беше изведен зад отбраната на "орлите", която имаше претенции за засада на хаитянина. Такава не беше отсъдена и той стреля към вратата, но слабо и Оливие Вердон догони изчисти топката. Пет минути по-късно Тобиас Хайнц имаше възможност да обстрелва и норвежецът го стори с десния крак, но топката профуча над напречната греда.

В 33-ата Десподов изпълни хитро пряк свободен удар, а Иван Йорданов пропусна топката между краката си, за да може тя да отиде към Аслак Фон Витри. Нидерландският бранител на Лудогорец стреля с десния крак. Топката отиваше неточно, но се отклони в тялото на Сейней Сенянг и влетя във вратата на Бусато за 2:0.

WINBET – забавление онлайн с над 1400 слот игри! (18+) 

Лудогорец продължи да бъде по-деен в срещата и няколко удара към вратата на Бусато бяха блокирани след пожертвователна игра от бранители на ЦСКА. Минута преди края на редовното време на първата част Десподов се отскубна от отбраната и отправи изключително тежък изстрел към вратата на Бусато, който с тяло блокира удара. В добавеното време от първата част ЦСКА имаше страхотен шанс да намали пасива си. "Червените" получиха право да изпълнят свободен удар, а сред купа от играчи в наказателното поле беше намерен Мено Кох. Нидерландският бранител засече от въздуха с десния си крак, но не успя да насочи топката към вратата.

Седем след почивката Аслак Фон Витри центрира топката в наказателното поле на ЦСКА към Руан Секо. Нападателят опита да играе с глава, топката отиде към Бусато, който улови, ала Руан имаше претенции за игра с ръка на Иван Турицов и реферската бригада прегледа ситуацията с ВАР за потенциална дузпа за "орлите". Тя беше потвърдена, след което Текпетей и Бусато влязоха във физически сблъсъци помежду си. Причината за това бе, че  Бусато се насочи към точката за точката за изпълнение на дузпа, което разгневи ганаеца, който не искаше стражът да навреди на зоната, откъдето трябваше да се изпълни наказателния удар.

В 56-ата минута Кирил Десподов се разписа от бялата точка за 3:0, след което зад гърба на Бусато сложи ръката си пред лицето, макар футболистите на "червените" да не реагираха на тази проява от капитана на "орлите".

Лудогорец владееше повече топката, а ЦСКА не успяваше да създаде опасност за Слуга. Така се стигна до 73-ата минута, в която "орлите" останаха с 10 човека след проява на Сонко Сундберг. Шведският бранител на Лудогорец, който пристигна преди броени дни от Левски, беше изгонен, след като удари с лакът Дюкенс Назон в средата на терена и реферът Попов му показа директен червен картон.

Дори с човек по-малко Лудогорец контролираше събитията на терена до края и в добавеното време Иван Йорданов можеше да вкара четвърти гол във вратата на "армейците", но топката срещна напречната греда.

В крайна сметка "орлите" се поздравиха с изразителна победа, за да съберат 9 точки на третата позиция. ЦСКА остава едва на десето място с 5 точки в актива си.

ЛУДОГОРЕЦ - ЦСКА 3:0
1:0 Руан Секо (8), 2:0 Сейни Санянг (33-автогол), 3:0 Кирил Десподов (56-дузпа)

По-важното от мача по минути:
1 - Начало на срещата.
3 - Густаво Бусато спаси удар на Иван Йорданов и след това получи медицинска помощ.
7 - Бърнард Текпетей стреля силно по земя и Бусато успя с една ръка да избие в корнер.
8 - ГОООЛ за Лудогорец! Кирил Десподов центрира от свободен удар, а Руан Секо с глава вкара за 1:0.
13 - Текпетей получи отлично подаване, проби по фланга и навлезе в наказателното поле, но в заключителния момент, стреля неточно, което предизвика и яда на Ивайло Петев.
14 - Дюкенс Назон беше изведен зад отбраната на "орлите", която имаше претенции за засада на хаитянина. Такава не беше отсъдена и той стреля към вратата, ала доста анемично и Оливие Вердон догони изчисти топката.
17 - Вион центрира от корнер, Кордоба опита да засече с глава, но без успех.
19 - Тобиас Хайнц имаше възможност да обстрелва и норвежецът го стори с десния крак, ала топката профуча над напречната греда.
24 - Текпетей получи подаване, напредна отляво и намери Десподов, който падна в наказателното поле след съприкосновение с играч на "червените", но при положението е имало засада и не се стигна до дискусии дали има дузпа или не.
33 - АВТОГОЛ на ЦСКА! Кирил Десподов центрира от свободен удар, Аслак Фон Витри отправи удар от дистанция, топката рикошира в Сейни Санянг и влезе във вратата на Густаво Бусато за 2:0.
42 - Матиас Фаетон пробва изстрел от голяма дистанция, но Падт с лекота улови.
44 - Десподов излезе очи в очи с Бусато, но стреля право в стража на ЦСКА.
45+1 - Мено Кох засече от въздуха с десния си крак центриране от свободен удар, но не успя да насочи топката към вратата
45+3 - Край на първата част!
................................................................
46 - Начало на второто полувреме.
49 - Кирил Десподов се впусна в атака, но се оказа, че е в засада, а и Бусато отрази удара му.
50 - Лудогорец имаха претенции за дузпа за игра с ръка на Иван Турицов. Никола Попов лично отиде да преразгледа ситуацията и отсъди 11-метров наказателен удар.
56 - ГОООЛ за Лудогорец! Кирил Десподов реализира хладнокръвно дузпата за 2:0 и се зарадва като един от най-популярните кечисти Джон Сина, станал известен и с популярната си фраза "You can`t see me" (бълг.ез - Не можеш да ме видиш). Реакцията на Десподов след попадението целеше да демонстрира пред стража на "червените", че не е действал редно в опитите си да подкопава точката за изпълнение на дузпа.
70 -  Лудогорец владее повече топката, а ЦСКА не успява да създаде опасност за Слуга.
73 -  Сонко Сундберг е изгонен с директен червен картон след намесата на ВАР за игра с лакът в лицето на Дюкенс Назон.
89 - Якуб Пьотровски нахлу в наказателното поле и шутира над вратата, но бе отсъдена и засада.
90+3 - ГРЕДА за Лудогорец! Иван Йорданов нацели горната греда, пропускайки да направи резултата 4:0.
90+6 - Край на мача! Лудогорец размаза ЦСКА с 3:0 и се изкачи на третата позиция във временното класиране.

Лудогорец: 12. Симон Слуга, 6. Якуб Пьотровски, 8. Клод Гонзалвеш (8030.Педро Нареси ), 11. Кирил Десподов (К) (7432. Игор Пластун), 16. Аслак Фон Витри, 17. Сон (4644. Марсел Хайстер), 24. Оливие Вердон , 26. Ноа Сонко Сундберг , 37. Бърнард Текпетей  (6690. Спас Делев), 82. Иван Йорданов, 99. Руан Секо (8022. Франко Русо)
Резерви: 69. Пламен Пепеляшев, 7. Рик Джонатан, 10. Матиас Тисера, 22. Франко Русо, 30. Педро Нареси, 32. Игор Пластун, 44. Марсел Хайстер, 77. Кайо Видал, 90. Спас Делев
Треньор: Ивайло Петев

ЦСКА: 1. Густаво Бусато , 6. Християн Петров, 4. Мено Кох (К) (468. Станислав Шопов), 13. Браян Кордоба, 7. Джонатан Линдсет , 15. Тибо Вион  (4619. Иван Турицов), 3. Сейни Санянг, 14. Тобиас Хайнц, 11. Матиас Фаетон (7227.Лазар Туфегджич ), 10. Жираир Шагоян , 9. Дюкенс Назон (7229. Майкъл Естрада )
Резерви: 25. Димитър Евтимов, 19. Иван Турицов, 20. Асен Дончев, 16. Георги Чорбаджийски, 8. Станислав Шопов, 27. Лазар Туфегджич, 24. Марк-Емилио Папазов, 29. Майкъл Естрада
Треньор: Нестор Ел Маестро

Стадион: "Хювефарма Арена"
Съдия: Никола Попов

Легенда:  - гол,  - автогол,  - жълт картон,  - втори жълт картон,  - червен картон,  - смяна,  - опасно положение,   - контузия,  - преглеждане на ситуация с ВАР

Еfbet Лига - сезон 2023/2024

Класирането в Efbet Лига

БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!