Двама хасковлии се изправят един срещу друг в дербито на Първа лига Лудугорец - ЦСКА - утре от 18:00 часа. Това са Стамен Белчев и Петър Колев. Както знаем, Белчев е старши треньор на "армейците" от края на 2016 година, а от съвсем скоро Колев е в Лудогорец като помощник на Димитър Димитров. Херо обаче е наказан за дербито утре и шампионите ще бъдат водени от асистентите му - Колев и Георги Чиликов. 

Двамата градски за последно бяха тандем в родния си Хасково през 2015-а, когато отборът игра за последно в "А" група. Единият дори го направи безвъзмездно, тоест без пари. Белчев и Колев се притекоха на помощ на вече закъсалия роден тим, откъдето са тръгнали като футболисти. Още веднъж се засичат като играчи на Локомотив (Горна Оряховица). 

Сега залогът е доста по-голям - Лудогорец срещу ЦСКА. "Орлите" са първи, но ЦСКА ги преследва и не крие шампионски амбиции. Победата е ценна, а отговорът на "Лудогорец Арена" е утре вечер. Кой ще е победителят? Който и да е... едно е сигурно - че и двамата треньори от Хасково гонят своята амбиция и мечта - първата си шампионска титла на България.
Тихомир Петков/xnews.bg

ВСИЧКО ЗА ПЪРВА ЛИГА

Първа лига, сезон 2017/2018 - телевизионна програма