Нападателят на гръцкия гранд Панатинайкос Куинси Овусу-Абейе е предложен на Лудогорец, научи БЛИЦ от сигурни източници. 26-годишният ганаец има и холандски паспорт и ако се стигне до трансфер, няма да заема място за чужденец в тима на Ивайло Петев.

Абейе има 8 мача за младежкия национален отбор на Холандия, в които е вкарал 3 гола. За мъжкия представителен тим на Гана е записал 18 срещи и 2 гола, но в последно време не е получавал повиквателни.

Той е висок 181 сантиметра, като по-силният му крак е левият. За това и основната му позиция е ляво крило, макар да е използван и по десния фланг на атаката. В кариерата си той е играл още за Арсенал, Спартак (Москва), Портсмут, Селта (Виго) и Малага.

През последния сезон записва 5 мача с Панатинайкос в Лига Европа и 8 двубоя в гръцкия шампионат. Той има договор с гранда от Атина до лятото на 2015 година, но заради финансовата криза ПАО са готови да го продадат.

Основната спънка пред трансфера му е прекалено високата за българските стандарти трансферна сума – 1 млн. евро. В момента обаче се водят преговори тя да бъде намалена наполовина.

Както е известно, ПАО толкова го закъса, че пусна молба мачовете на тима да се играят само в светлата част на деня, за да се пести от сметките за осветление на стадиона. За това и клубът е готов да приеме по-ниска цена, само и само да вкара свежи капитали в касата и да намали и разходите си за заплати.