Лудогорец ще играе нова контрола с румънски тим. Разградчани вече са постигнали договорка с ЧФР Клуж, където доскоро треньор беше бившият футболист на ЦСКА и Литекс Еуген Трика, съобщава "Тема спорт".

Спарингът ще се проведе в турския курорт Анталия. Така за поредна година зелените ще премерят сили с тим от северната ни съседка. Откакто влязоха в елита, те играха със Спортул Студенцеск, Динамо Букурещ (3 пъти), Университатя Клуж, Стяуа, Петролул (Плоещ), Астра Гюргево (Плоещ) Рапид (Букурещ) и Оцелул (Галац).

Очаква се в Турция шампионите да изиграят още две или три контроли. Засега единственият сигурен противник освен ЧФР Клуж е Металург Донецк, кьдето играе българинът Велизар Димитров. Има голяма вероятност момчетата на Стойчо Стоев да срещнат и бившия отбор на Владислав Стоянов Шериф Тираспол.

По време на престоя си в Испания пък се очаква Лудогорец да играе и в турнира "Пинатар Арена 2014". Той ще започне в началото на януари и ще бъде до края на месеца. Възможно е на Иберийския полуостров шампионите да се изправят срещу финалиста от изминалия сезон в Шампионската лига Борусия (Дортмунд). “Жълто-черните” ще участват в турнира, но не е ясно кога точно, тъй като на 25 януари имат мач от първенството с Аугсбург. Другият голям отбор, който може да срещне Лудогорец по време на лагера си в Испания, е ЦСКА (Москва) и Георги Миланов. Вероятността тимът да играе с армейците е много по-голяма.

В турнира ще участват още Ханза Рощок, Люцерн, Калмар, Хофенхайм, Бран, АИК Стокхолм и Льовен. Възможно е и Локомотив (Пловдив) да се включи в Пинатар Арена, но организаторите все още не поясняват дали те ще заемат мястото на Лудогорец или ще бъдат и двата отбора.