Националът на ДР Конго Джоди Лукоки най-вероятно ще продължи кариерата си в българския шампион Лудогорец, който отдавна проявяваше интерес към него, съобщава холандското издание Аlgemeen dagblad.

Тимът от холандската Ередивизи ПЕК Цволе е дал разрешение на 22-годишното крило да пътува за България и да преговаря за личните си условия, след като е приел оферта на Лудогорец в размер на сума с шест нули. Очаква се Лукоки да пристигне със своя агент в София още днес.

ПЕК Цволе привлече Лукоки миналото лято от Аякс. Тогава футболистът подписа тригодишен договор, но сега гледа към първото си предизвикателство в чужбина. Той е юноша на Аякс, а първият му професионален договор е с гранда от Амстердам, с чийто екип има записани 24 мача и 5 гола за първенство.

През лятото на 2013 година Лукоки премина под наем в Камбуур, за който игра в 32 срещи и вкара 2 попадения. Година по-късно бе закупен от ПЕК Цволе и за 31 мача също вкара 2 гола. Първото му попадение бе в евротурнирите срещу Спарта (Прага).

Джоди Лукоки е играл още за юношеските формации на Холандия до 19 и 20 години, както и за младежкия национален отбор на „лалетата”. През тази година обаче той реши да играе за мъжкия национален отбор на ДР Конго, за който има вече 2 участия.

"А" ГРУПА, ТРАНСФЕРИ И ПОДГОТОВКА - ЛЯТО 2015