Лудогорец е пред осъществяване на втори трансфер от Израел, след като през февруари финализира привличането на Мавис Чибота от Бней Йехуда. Според медиите от Обетованата земя, „орлите“ ще вземат и Дан Битон от Ашдод.

Sport5.co.il твърди, че разградчани ще платят 400 000 евро за правата на 23-годишния полузащитник. В информацията се съобщава, че Битон е бил в Разград и е одобрил базата на Лудогорец и обстановката в града. Въпреки това първоначално отказал да подпише с „орлите“, но е склонил при последвалите нови преговори.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

През изминалия сезон в Израел Дан Битон е участвал в 32 мача на Ашдод, в които се е отличил с пет гола и пет асистенции. За подписа му Лудогорец се е преборил с Макаби (Тел Авив), Макаби (Хайфа) и Бейтар. Още в неделя английската версия на „Уикипедия“ добави израелския халф към състава на Лудогорец и му даде №10.

Дан Битон е от футболно семейство. Неговият втори братовчед Нир Битон играе в Селтик. При преговорите с Лудогорец е участвал Дахан Битон, който е чичо на Дан и бивш футболист.