Лудогорец се раздели с Пламен Гетов. Бившият футболист на "Левски" и ЦСКА заемаше поста на главен скаут в школата на разградчани. В последно време обаче работата му не е допаднала на ръководството, заради което в края на миналата седмица е бил привикан на разговор. На срещата му е било съобщено, че няма да се разчита повече на него.

Причините за освобождаването на Гетов са свързани и с изпускането на някои от най-големите таланти от набор 1996, които предпочетоха да отидат в "Левски" и "Ботев" (Пловдив).

Както е известно, през април младокът Веселин Любомиров напусна заради неразбирателство с управата на школата и се присъедини към "сините", продължавайки кариерата си на "Герена".

Гетов започна работа в академията на Лудогорец преди 2 години. Тогава той бе привлечен по изричното желание на тогавашния шеф Ивайло Котев. Последният обаче си тръгна от клуба през август 2012-а, а мястото му бе заето от Яков Папарков. Синхронът между новия директор и Гетов не бе на нужното ниво, което не е останало незабелязано от началниците на Лудогорец.