Втородивизионният Лудогорец (Разград) уволни половината си футболисти след последния есенен кръг в Източната “Б” група. Президентът Александър Александров обясни, че през пролетта целта пред тима ще бъде атака на “А” група и трябват футболисти, които да играят с желание, мотивация и сърце.

Имената на 13-те освободени са: Галин Цонев, Момчил Петров, Ангел Янков, Георги Христов, Димитър Павлов, Георги Каранейчев, Димитър Димитров, Райчо Танев, Росен Танев, Григор Георгиев, Ерай Салиф, Марио Данаилов, Траян Бебров.

По думите на боса на клуба през зимната пауза ще бъдат привлечени чужденци. БЛИЦ вече писа, че бившият играч на ЦСКА Еуген Трика бе на стадиона в Разград и наблюдава последния мач на тима. Твърде вероятно е румънецът да подсили тима за пролетния дял от шампионата. Освен това Трика ще препоръча свои сънародници на благодетеля на Лудогорец Кирил Домусчиев, който от известно време издържа клуба.

Останалите 12 футболисти са пуснати в почивка и се събират отново на лагер на 10 януари. На полусезона Лудогорец е на 7-о място с 21 точки, на 4 от лидера Спартак (Пловдив)./БЛИЦ