Лудогорец спечели четвърта поредна титла в „А“ група. Такава серия в българския футбол не е имало повече от 30 години, откакто ЦСКА става шампион в четири поредни сезона в периода 1980-83 г. Единствената друга серия в родния футбол, включваща четири поредни титли е поредицата от девет последователни първи места в „А“ група на ЦСКА в между 1954 и 1962 г.
 
Агенция БЛИЦ направи проучване къде се нарежда Лудогорец сред актуалните шампионски серии в Европа. Осем отбора от настоящите първенци на страните си имат повече поредни титли – Линкълн Ред Импс (Гибралтар), Динамо Загреб (Хърватия), БАТЕ Борисов (Беларус), ХИК Хелзинки (Финландия), Базел (Швейцария), Скендербеу (Албания), Олимпиакос (Гърция) и Марибор (Словения).
 
Тимът от Разград пък дели една позиция с грандове като Ювентус и Селтик, както и с уелския Ню Сейнтс, които също имат по четири поредни титли в момента. В края на сезона Андерлехт също може да се присъедини към тях, ако спечели битката с Гент за първото място в Белгия. Същото се отнася и за молдовския Шериф, който кръг преди края изостава на три точки от лидера Дачия. В останалите първенства или няма отбор в шампионска серия, или тя е с по-малко от четири поредни титли. Такива например са тези на Байерн и ПСЖ – по три.
 
НАЙ-ДЪЛГИТЕ АКТУАЛНИ ШАМПИОНСКИ СЕРИИ В ЕВРОПА

Страна Шампион Серия
Гибралтар Линкълн Ред Импс 13 поредни титли
Хърватия Динамо (Загреб) 10 поредни титли
Беларус БАТЕ Борисов 9 поредни титли
Финландия ХИК Хелзинки 6 поредни титли
Швейцария Базел 6 поредни титли
Албания Скендербеу (Корча) 5 поредни титли
Гърция Олимпиакос 5 поредни титли
Словения Марибор 5 поредни титли
БЪЛГАРИЯ ЛУДОГОРЕЦ 4 поредни титли
Италия Ювентус 4 поредни титли
Шотландия Селтик 4 поредни титли
Уелс Ню Сейнтс 4 поредни титли