Лудогорец приема Хефенхайм в мач от група „С“ на Лига Европа. Срещата е от 22:05 часа на стадион „Лудогорец Арена“ в Разград и ще се ръководи от поляка Павел Рачковски.

В първите си двубои от групата нито един от двата тима не стигна до успех. Българският първенец направи 0:0 като гост на Истанбул Башакшехир, а германският тим загуби у дома от Брага с 1:2.

Треньорът на Лудогорец – Димитър Димитров, определи срещата като решаващата за по-нататъшното развитие на класирането в групата. Херо иска задължителна победа, за да има всички шансове да продължи напред към елиминациите.

Опитът е на страна на разградчани, а и те могат да се похвалят с шест мача без загуба при предишното си участие в групите на Лига Европа. Лудогорец има и по-солиден опит от своя съперник, а Херо няма никакви кадрови проблеми.

Далеч по-сериозни са притенсненията на наставника на Хофенхайм Юлиан Нигелсман, който ще бъде почти изцяло с резервен състав. Германците загубиха първата си среща, а сега ще преследват успех в Разград без 9 от основните си футболисти. Хофенхайм все още няма дори точка в евртурнирите – 3 срещи, 3 загуби.

Лудогорец пък е на прага на два рекорда тази вечер. “Орлите” имат шанс да подобрят собственото си постижение за най-много поредни мачове без допуснат гол в Европа. Досега отборът от Разград е успявал да направи максимум от три поредни мача със “суха” мрежа. В момента този рекорд е изравнен след срещите със Судува (2:0 и 0:0), както и гостуването на Истанбул Башакшехир (0:0).

Другият рекорд, който разградчани могат да подобрят е за поредни домакински победи. И тук отборът е в серия от 3 поредни мача с успехи на свой терен, а ако запише нова победа ще отбележи ново върхово постижение и по този показател.

Лудогорец – Хофенхайм
22:05 часа, ст. „Лудогорец Арена“
Съдия: Павел Рачковски (Полша)

Вероятни състави:
ЛУДОГОРЕЦ: Броун, Сисиньо, Моци, Пластун, Натанаел, Дяков, Анисе, Марселиньо, Вандерсон, Лукоки, Пауло
Контузени: Владислав Стоянов
Наказани: няма
Треньор: Димитър Димитров

ХОФЕНХАЙМ: Бауман, Хоогма, Гайгер, Фогт, Нордтвайт, Полански, Руп, Кадержабек, Цубер, Ут, Крамарич
Контузени: Гнабри, Хюбнер, Грилич, Вагнер, Салай, Демирбай, Бикачич, Зул, Амири
Наказани: няма
Треньор: Юлиан Нагелсман

БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа

РЕЗУЛТАТИ, ПРОГРАМА И КЛАСИРАНЕ В ЛИГА ЕВРОПА