Всичко за Евро 2024 с БЛИЦ – ТУК!

Треньорът на Лудогорец Георги Дерменджиев преди дни се констатира, че отборът му е изиграл 58 мача във всички турнири през миналия сезон и въпреки натрупаната умора е триумфирал убедително в битката за титлата. В същото време вицешампионът Черно море е изиграл 36 двубоя или 22 по-малко.

„Орлите“ не само са рекордьор по изиграни мачове в рамките на миналия сезон сред отборите от родния футболен елит, но са и четвърти в Европа, пише „Мач Телеграф“.

Пред разградчани са само Брюж, Манчестър Сити и Рейнджърс. Белгийският тим, където през миналия сезон играеше бившият футболист на Лудогорец Игор Тиаго, е участвал в 63 мача. Това е с четири повече от срещите на „гражданите“ и шотландския гранд.

„Орлите“ делят четвъртото място с Динамо (Загреб) и Фиорентина. Италианският тим игра финал на Лигата на конференциите, където загуби от Олимпиакос след продължения. Гръцкият тим е с 57 изиграни мача през миналия сезон.

Следват шампионът в Лига Европа Аталанта, Астън Вила и Виктория (Пилзен) с по 56. Победителят в Шампионската лига и носител на титлата в Примера дивисион Реал (Мадрид) е изиграл 55 мача, един повече от Спортинг (Лисабон). Германският шампион Леверкузен и френският първенец ПСЖ имат по 53.