Две реновирани футболни игрища и една площадка за тенис на корт откриха в шуменското СУ “Сава Доброплодни“. Това се случи в днешния Европейски ден на спорта с участието на звезди от ПФК Лудогорец, съобщава bnr.bg. Трите спортни игрища са обновени през лятото на тази година, като по проект на Министерство на образованието и науката са отпуснати 100 000 лева. Също около 100 000 лева е съфинансирането от делегирания бюджет на училището“, поясни заместник-директорът Мария Костадинова.

Площадките ще се ползват от всички ученици в СУ "Сава Доброплодни“ по време на часовете по физическо възпитание и в извънкласните спортни занимания на децата.

„Добрата спортна база, мотивацията от учители и треньори и силният характер са задължителните условия за изграждане на силни спортисти“, заяви капитанът на ПФК Лудогорец Антон Недялков. Той бе гост на днешната церемония заедно със съотборника си Якуб Пьотровски и спортния директор на Лудогорец Георги Караманджуков.

Спортният празник продължи с две футболни срещи - между отборите на СУ “Сава Доброплодни“ и юношите на „Волов“ - Шумен. Вторият мач бе между учители и ученици от СУ “Сава Доброплодни“. Едновременно се проведе и среща между ученици, които тренират тенис на корт.