Лудостта се спусна над Лудогорец. Сладко и мъчително. В Разград се помислиха за недосегаеми. По-недосегаеми и от героите в популярния филм с Кевин Костнър, Шон Конъри и Робърт де Ниро. Манията за величие се увеличи през лятото – малко след като тимът от Лудогорието влезе в “А” група. За да достигне после връхната си точка.
 
Намери се обаче един смелчага Зоран Златковски, който разкри стряскащи дъха факти от кухнята на Лудогорец. Македонецът излезе пред БЛИЦ и даде скандално интервю. Възможно най-скандалното. Каза си момчето истината в прав текст, без да му мигне окото.
 
И в Лудогорец пак полудяха. Този път не от величие, а от ужас и страх, че някой си се е осмелил да си отвори устата. По същото време преди мача с Берое старозагорци се усъмниха, че гостите ще пристигнат със съдиите под Аязмото. Тази новина се появи отново в БЛИЦ, след което нашата агенция бе нападната словесно от ръководството на разградския клуб.
 
Та какво сме виновни ние, че в Берое някой се опасява от съдийска сеч. И че бивш футболист на Лудогорец сам поиска да говори, възползвайки се от нашата трибуна. Какво излиза, че щом даваме на момчето шанс да изкаже мнението си (което после беше препечатено в почти всички сайтове и спортни вестници), значи сме жълта агенция. Страхотна лудогорска логика!
 
Атаката към БЛИЦ беше груба, подплатена с просташки обиди (“жълта агенция” и “медийни кърлежи”). Нападки, присъщи за селяци, а не за отбор, тупащ се в гърдите и обещаващ един ден да се превърне в европейски. Европа обаче е много далеч от Лудогорец. Или по-точно – Лудогорец е далечко от нея.
 
Някакви медийни клакьори побързаха да сравнят разградския тим с Литекс. Затваряха си очите, вероятно защото са ги качили безплатно на самолета до Австрия, където Лудогорец проведе част от лятната си подготовка. А в Разград искат точно това -. послушни репортери, които да отразяват само това, което баш босът разреши. Тези, които виждат, обаче съзряха, че поне засега Лудогорец е твърде далеч от класата. Така нареченият хит на “А” група измъкна у дома ценна точка срещу Локо (Пловдив) благодарение на здравото реферско рамо. Отмененият гол на “черно-белите” бе чист като сълза. После пророчеството на беройци се сбъдна. Лудогорец победи с 2:1 в Стара Загора пак чрез съдиите. Поне една от двете дузпи, за които претендираха домакините, си беше стопроцентова. Стопроцентова е и лудостта в Лудогорец. Там вместо да обвиняват медиите, че са жълти, нека спрат да се гледат в изкривеното огледало на заблудата. Спокойно, господа, БЛИЦ не "се храни на гърба на почтените инвеститори във футбола". На нас има кой да ни дава заплатите. А вие гледай внимателно какви перилни препарати използвате, когато перете. Не екипите и костюмите си...
РУМЕН ИЛИЕВ/БЛИЦ