За нападателя на Етър Луис Едуардо предстоящото в неделя гостуване на Монтана ще е по-особено. Бразилецът изкара цели 3 години на „Огоста“, преди да напусне тима и да премине на „Ивайло“.

„Очаквам тежък двубой в Монтана. Ние обаче сме спокойни, тъй като демонстрирахме добър футбол в контролите и сме готови за началото на шампионата. Трябва все пак да внимаваме, защото Монтана се представя много силно като домакин, но ние имаме потенциал да си тръгнем с точки от „Огоста“, където се играе много трудно“, заяви Луис Едуардо.

За това как очаква да го приемат феновете в Монтана, той заяви: „Не съм имал никога проблеми с привържениците, все пак играх 3 години там и вярвам, че съм оставил добри впечатления. Имам много приятели в Монтана, с които ще се видя.“

„Нашият треньор Цанко Цветанов направи много силен отбор за „А“ група. Ще бъдем фактор. Сега трябва да печелим, за да трупаме имидж. Колкото по-нагоре се класираме, толкова по-добре“, каза още пред "Тема спорт" Луис Едуардо. Той говори и за Велико Търново и обстановката в Етър. „Уникален град, стадионът е хубав. Зная, че феновете обичат много футбола и винаги ще играем пред пълни трибуни. С бразилеца Бето и с Тихомир Трифонов се разбирам отлично. С двамата играехме в Монтана“, завърши нападателят.