Петролната компания ЛУКОЙЛ-България ЕООД обяви чрез официално съобщение, че няма да спонсорира ЦСКА, каквито информации се появиха преди дни. Оказа се, че дори не са водени преговори и на този етап няма вариант "армейците" да получат финансова помощ.

Изявлението на ЛУКОЙЛ-България ЕООД:

Във връзка с постъпили запитвания от страна на редица медии, пресслужбата на ЛУКОЙЛ-България ЕООД е упълномощена да съобщи, че ръководството на дружеството не е провеждало срещи и разговори с ръководството или собствениците на футболния клуб ЦСКА и не води преговори за финансово подпомагане на клуба.

Вече над десет години ЛУКОЙЛ-България развива последователна и сериозна политика на подкрепа на българския професионален и масов спорт. В областта на колективните спортове, тя е концентрирана върху два от тях – баскетбол и волейбол. 

Широко известни са успехите, постигнати от баскетболния отбор на ЛУКОЙЛ-Академик – мъже, национален шампион за 11-ти пореден път и общо за 23-ти път в историята си, както и на баскетболен клуб Нефтохимик 2010 - жени и волейболен клуб Нефтохимик – мъже.

Дружеството подпомага също дейността на детско-юношеската баскетболна школа на БПК Академик. Извън това, програмата за подпомагане на спорта на ЛУКОЙЛ - България не предвижда финансова подкрепа на други колективни спортове, освен спонсориране в рамките на възможното на отделни спортни прояви и състезания.