Добрият стар Лупи няма спиране! Александър Томов свика поредната пресконференция, на която надълго и нашироко обяснява, че не е вълк, а невинно агънце. Кротичко, послушничко, добричко. Спортният (или по-точно политическият) Хитър Петър извади поредните 1001 лъжи от торбата си, за да обясни на простолюдието, че никога не е крал, че винаги е бил честен, че само е давал, а не е вземал нито от ЦСКА, нито от “Кремиковци”.

БЛИЦ този път реши да не се хваща на въдицата и не изпрати свой репортер на 1014-тото слово на господина, който е подсъдим, но и същевременно напълно невинен. Лупката заприлича на онова магаре, дето взело да реве с пълна сила на селския мегдан. Томов използва предоставената му трибуна, за да се нареве едно хубаво, да покаже магарията си, а сетне да подвие опашка и да се скрие. И така до следващия път, когато отново ще ни доказва как дяволът е ангел, а крадецът – добродетел.
Има ли още люде, които вярват на тоя, който цял живот е обикалял като гладен котарак покрай богатите. Смукал е, гълтал е от тях до втръсване. И досущ като Атила Бич Божий, откъдето е преминал, трева там повече не е никнала... Било партия, политическо сдружение, металургичен комбинат или футболен клуб.