Любе Спасов спечели дело срещу Професионалната футбола лига, научи БЛИЦ. Бившият секретар на организацията осъди на три инстанции новото ръководство в лицето на президента Стефан Капралов за незаконосъбразно уволнение. Любе Спасов бе отстранен неправомерно от ПФЛ.

“Да, информацията ви е вярна. От три години не съм контактувал с никой. Пред никоя медия не съм говорил по този въпрос. Вие сте първият журналист, който ме потърси и заради това ви обяснявам точно как стоят нещата.

Бях уволнен незаконосъобразно. Има решение на трите инстанции - Районен, Градски и Висш касационен съд, че заповедта е невалидна.
Тепърва ще решавам какви стъпки ще предприема, обясни Любе Спасов. - Аз нямам нищо против да седнем като интелигентни хора и да решим проблема. При всички случаи аз щях да си тръгна, тъй като принципите ми не позволяваха да остана в ПФЛ, въпреки 20-годишният ми стаж в управлението на футбола в България.”

Бившият ни топсъдия поясни, че според законите в страната от утре той е на работа.“През тези години аз на теория не съм напускал работа. Съдът анулира заповедта на новото ръководство. Мога да напусна, но само и единствено, след като се спазят законите в страната, както е и в Европа”, подчерта Любе Спасов.