Юношата на Левски Деян Иванов се принуди да сложи край на състезателната си кариера, научи БЛИЦ. 

Само на 25 години защитникът реши да окачи на пирона футболните обувки, колкото и да не му се иска. Деян е принуден да спре заради множеството контузии, които го измъчваха последните сезони. Мина и през няколко операции, включително на скъсани коленни връзки, след които имаше дълги периоди на възстановяване. 

Роденият на 12 aприл 1996 г. софиянец се разделя по взаимно съгласие със Спортист (Своге) - последният му клуб. За отбора от Втора лига централният защитник взе участие в едва два мача в първенството този сезон. Деян се появи на смяна при победата с 1:0 срещу Левски (Лом) и при загубата с 1:3 от Хебър (Пазарджик).  

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

Още като юноша на Левски Иванов имаше проблеми с колената. Налагаше му се да стиска зъби и да се бори мъжки, за да осъществи мечтата си - да заиграе в мъжкия тим на клуба на сърцето си. Деян прави дебюта си за "сините" срещу Марек (Дупница) през сезон 2014/15, когато е на 19. Изиграва пълни 90 минути в срещата на 26 май 2015 г. при изразителната победа с 6:0. 

През октомври 2015 г. обаче претърпява тежка контузия, оперират го в Италия и не играе близо година и половина. След като се възстановява Левски го отдава под наем на Ботев (Враца). През 2017 г. в последния мач за сезона се превръща в герой за тима от Враца, вкарвайки в 89-ата минута гол, който праща отбора отново в елита. После отново получава шанс в Левски, но малшансът с контузиите продължава да го преследва. Въпреки това на "Герена" не изоставят таланта и таят надежди, че най-после кариерата му ще потръгне. Иванов се превърна и в любимец на Сектор "Б", като и до ден-днешен много от феновете на Левски силно го уважават.  

Наред с контузиите и операциите Деян трябваше да понесе и кошмарната вест за кончината на баща му. Губи татко си Виктор (на 48 г.) през май 2019 г. Феновете на Левски и в този тежък момент са до защитника и го подкрепят, разпъвайки специален транспарант в Сектор "Б".  

После Иванов отново игра в Ботев (Враца), а в последните месеци беше за кратко и в Локомотив (София), преди да премине в Спортист (Своге). Сега обаче е взел тежкото решение да се оттегли от футбола и да стане само зрител на любимата си игра. А в каква посока ще поеме, Деян все още не знае. Едва ли ще остане без работа. Той е млад, можещ и амбициозен. 

Припомняме, че друг от любимците на Сектор "Б" - Владимир Гаджев, вече се уреди с държавна работа - в ТЕЦ "Марица изток".