Бившият вратар на "Левски" Божидар Митрев, който е един от любимците на Сектор "Б", е пред трансфер в Африка. 25-годишният страж е желан от нигерийския Куара Юнайтед.

Любопитното е, че български треньор пое отбора и иска да вземе Митрев със себе си. Става въпрос за Митко Добрев, който за последно беше начело на третодивизионния Димитровград.

"Преди началото на новия сезон във "В" група предупредих ръководството на Димитровград, че се връщам в Африка", сподели Митко Добрев, който ще има за шеф в Куара Юнайтед един от нигерийските принцове.

Отборът се намира в едноименния град Куара, столица на един от 24-те щата. Районът е мюсюлмански. Куара се включва в преговорите за подписа на Добрев през август, след като отборът се спасява от изпадане. "Тимът не е бил шампион на Нигерия, чести пъри изпада от Висшата лига. Пред мен е поставена задачата да го стабилизирам в елита", съобщи пред "Новинар Юг" вече бившият треньор на "синьо-жълтите".

Добрев има картбланш да привлече нови футболисти. "Набелязал съм няколко български играчи, единият е от Димитровград", подсказа Добрев, но не разкри имена. Все пак той загатна, че има вероятност бившият вратар на "Левски" Божидар Митрев да заиграе при него в Куара Юнайтед.

Специалистът също така ще се опита да привлече отново в треньорския си щаб Иван Илиев, с когото работеха заедно преди 3 години в Африка. При предишния си престой Добрев стана шампион на Гана, а с нигерийския Хартланд е вицешампион. Преди да се върне в България, в края на 2009-а водеше Лоби старс. Митко Добрев пое тима от Димитровград в началото на 2010-а, когато отборът беше пред изпадане в областната футболна група.

"Никога повече няма да бъда треньор в България", заключи треньорът преди заминаването си за Нигерия.

4_10.JPG