Старши треньорът на ЦСКА Любослав Пенев продължава да се излага. Прави го по най-нахалния начин, а “червените” нищо не играят. Ясно е, че след тази загуба от Черно море титлата се отдалечи от Борисовата градина, тя направо потъна в черното море. Глупаво е на “Армията” да си мислят, че Левски ще тръгне да греши точно тогава, когато може да превземе върха. А наставникът на ЦСКА продължава да твърди, че отборът му играе добре, че това е играта, която иска да вижда и т.н. Пълни глупости. Не може тимът да губи с 0:1 и да няма нито една свястна атака в продължение на повече от 20 минути.

Във втори пореден мач играчите на ЦСКА нямат чисто голово положение, не са отбелязали гол. Е как тогава искат да спечелят титлата. С десет поредни победи срещу слабаци няма да стане. Тук между другото идва и въпросът колко редовни са успехите на ЦСКА и колко чист е триумфалният поход на Пенев преди да се спъне срещу Левски. Любо явно гледа друг отбор на терена, но продължава да твърди, че “армейците” играят чудесно. Е ако играят добре, защо не побеждават?

Отговорът се крие в самия Пенев и в играчите. Наставникът се изложи тотално във втори мач поред и пропиля аванс от четири точки с лека ръка. При положение, че Левски разполага може би с най-слабия си състав от години, е грехота да ги направиш шампиони. Това обаче е любимото упражнение на ЦСКА, да вдига вечния съперник точно тогава, когато е в нокдаун. Ако “червените” изпуснат титлата, Любо най-вероятно ще се оправдае с факта, че не той е правил селекцията, шефовете ще започнат да говорят, че той е млад специалист, на когото трябва да му бъдат дадени шансове и повече време.

Но какво време и шансове, когато водиш с 4 точки и трябва само да ги съхраниш. Как да го направи обаче младият специалист, когато греши и в състава. Любо продължава да не дава достатъчно шанс на Саидходжа, който е единственият му чист централен нападател. Какво ли не правеше треньорът с голмайстора си, оставяше го резерва, упорито го сменя всеки мач, което се отразява на психиката му. Португалецът Руи Мигел продължава да се лута по терена и не може да си намери място.

Маркиньос във всеки мач опъва нервите на феновете, но все е титуляр. Любо като ще прави подмладяване, да заложи на Чипев в средата на терена. Бразилецът едва ли е онзи играч, без който ЦСКА не може. По-скоро той е футболист, който на секундата трябва да бъде изгонен. И в крайна сметка за какви гладиатори говори Любо Пенев, като той разполага с едни страхливци, които не заслужават да станат шампиони. Страхливци, които не могат да печелят битки, защото нямат сърце.
СТЕФАН РАЛЧЕВ/БЛИЦ