Треньорът на Литекс Любослав Пенев заяви, че е доволен след победата с 2:1 над Могрен в първия мач от Втория предварителен кръг на Шампионската лига. Двубоят се игра в Подгорица и домакините поведоха с 1:0, но с два гола на Светослав Тодоров гостите обърнаха резултата до 2:1.

“Дали са ви грешни сведения за Могрен, това, че аз не давам информация, не означава, че не познаваме състава на Могрен. Знаех, че ще играят защитно, на контри, така дойде и единственото им положение за гол. Ние сме свикнали срещу нас да играят по-защитно, това не ни притеснява. Знаем, че оставяме свободно пространство отзад. В атака имаме изкючително много положения, 12-13, от които успяхме да реализираме две. Беше въпрос на време кога ще вкараме. Могрен е добър отбор, въпреки че имат продадени футболисти. Доволен съм, победа на чужд терен, повече не мога да искам от момчетата”, заяви Пенев.

“На новите момчета им е трудна адаптацията. Това не е лесен процес. Ние треньорите ще направим всичко те да могат максимално бързо да участват в мачовете. Имаме предимство преди втория мач, но не подценявам никого, това го казвам на момчетата постоянно. Има реванш, към който трябва да подходим сериозно”, допълни треньорът.

“Не мога да ви кажа в детайли къде сме силни и слаби, върху това работим през седмицата. През първото полувреме играхме бавно, по-трудно свикнахме към жегата. През второто полувреме си подавахме по-бързо, това, което искам”, завърши треньорът./БЛИЦ