Старши треньорът на ЦСКА Любослав Пенев се оказва, че е доста беден като се има предвид дългогодишната му кариера в чужбина. Два парцела в Синеморец, жилище в столицата и едно “Ауди” са единственото имущество, което се води на името на настоящия треньор на “червените”. Разкритието направи частният съдия-изпълнител Трифон Димитров, който спря треньора да пътува, пише в днешния си брой вестник “24 часа”.

Това показала проверка, свързана с необслужвания от треньора на ЦСКА кредит от 1 млн. евро, получен от СИБанк. С натрупаната лихва в момента дължимата сума е около 2,3 млн. лв. Вноски не са правени от самото теглене.

Междувременно стана ясно, че са блокирани банковите сметки на Пенев, но откритата в тях сума е символична – 2500 лева. Под запор са дружествените му дялове във фирмите. В търговските дружества не могат да правят промени и тъй като кредитът е персонален, други действия по фирмите не били предприети.

Скандалът с Пенев избухна в началото на седмицата, когато бургаската полиция издаде забрана да напуска страната. Междувременно в Бургаския административен съд бе образувано дело по жалба на адвоката на Пенев Михаил Хаджиянев срещу забраната. Като мотив е посочен фактът, че Пенев е публична личност и няма опасност да се укрие. Делото е насрочено за 1 декември от 9,30 часа.

На следващия ден треньорът трябва да замине с ЦСКА за Лондон, където отборът ще гостува на Фулъм в мач от турнира Лига Европа./БЛИЦ