Хебър (Пазарджик) стартира лятната си подготовка след двуседмична почивка.

До края на седмицата тимът на Любо Пенев ще се готви в домашни условия, а от идния понеделник отборът ще премести заниманията си в Банско, където ще проведе двуседмичен лагер. 

Допълнително Хебър ще обяви съперниците си за летните контроли, повечето от които ще се състоят по време на лагера в Банско.

Същинската селекция при „зелените” предстои, като и в момента ръководството на отбора работи по нея. Както вече съобщихме с Хебър нови договори вече преподписаха Петър Дебърлиев, Николай Николаев, Мартин Михайлов, Октай Хамдиев и Мартин Янков.

От миналогодишния състав продължаващи контракти имат Архан Исуф, Камен Хаджиев, Георги Вълчев, Лорен Маружин, Звонимир Микулич и Стилиян Тисовски. 

В Хебър очакват евентуално акцептиране на оферти към още няколко състезатели от досегашния състав, както и позиция на ЦСКА 1948 относно преотстъпените през пролетта на 2023 г. Стефан Цонков и Стоян Стоичков.

С отбора вече се разделиха с Арсенио Валпоорт, Муса Сила, Озира Корнел (Ресовия, Жешув), Анте Живкович, Марк-Емилио Папазов (ЦСКА - София).