Опитай късмета си с БЛИЦ ГЕЙM 2!

Националният ни селекционер Любослав Пенев донякъде е доволен, че българските клубове рано-рано напуснаха европейската сцена. Спецът намери положително нещо в издънките на Лудогорец, ЦСКА, "Левски" и Локо (Пд). Пенев даде пресконфенреция на "Герена" преди контролата с Кипър, която е в сряда от 21:00 часа. Мачът се явява последна репетиция на "трикольорите" преди старта на световните квалификации. Първият двубой е с Италия на 7 септември в София.

"Не е хубаво, че всичките ни отбори отпаднаха толкова рано. Има си клубни ръководства, които ще анализират. Но пък от друга страна е по-добре за националния отбор, тъй като футболистите ще играят по-малко мачове и ще идват по-свежи при мен. Съмнява ме някои от играчите, след като не играят в Европа, визирам най-вече тези от "А" група, да не се раздават максимално за националния отбор. Било приятелски или официални", коментира Любо Пенев.

"В подобен момент за играчите е по-важно да се представят силно в международните срещи с екипа на националния отбор, за да бъдат забелязани, тъй като вече са отпаднали от евротурнирите", добави наставникът.

Запитан за бившия капитан на националния тим - Димитър Бербатов, Любо Пенев заяви: "Ситуацията е абсолютно идентична като тази, която беше преди месец-два."

"Искам моите момчета да си избият от главите, че ще играем срещу слаб съперник. Кипър е корав отбор. През нашите глави не трябва да минава подценяване, не можем да подценяваме нито един отбор. Имаме да им връщаме и се надявам това да се случи. Имам достатъчно информация за съперниците в групата. Направихме много анализи, много заключения. Наясно сме срещу какви футболисти ще се изправим. Очакват ни изключително сериозни битки, с класни съперници. Аз съм оптимист, знам къде се намираме. Разчитам, вярвам на момчетата“, каза още селекционерът.

На въпрос дали Мартин Петров може да се завърне в състава, Пенев отговори: "Всички имат равни шансове да получат повиквателна за националния отбор."

"Няма как да тренирам този отбор и да не им поставям високи цели. Във всяка тренировка им поставям цели. Не е нормална цел, висока цел. Дали ще я постигнем, е друг въпрос. Аз съм роден победител и подготвям отбора си за победа“, завърши треньорът.